Administrare dozată

582.01Metodologia cabalistică se bazează pe întrebări și răspunsuri. Ce mai există în viață? Întrebare și răspuns, Kli și Ohr, vasul și lumina care îl umple, plus sau minus, întuneric sau lumină, tot ce ne înconjoară, iar noi suntem făcuți doar din aceste două elemente.

Întrebare: Studenții noi au un număr mare de întrebări și primesc multe răspunsuri. Cei care studiază de mult timp pot răspunde ei înșiși la unele dintre întrebări pentru că înțeleg despre ce este vorba pe plan intern, pe baza metodologiei în sine și nu are sens ca ei să pună o întrebare.

Dar cât de importantă este o întrebare și cum să nu o potolim? La urma urmei, cu cât cineva învață mai mult, probabil că are mai puține întrebări?

Răspuns: Întrebările lui sunt mai subtile, ca cele ale oricărui specialist. Ei ating deja astfel de vârfuri care sunt de neînțeles și neinteresante pentru o persoană simplă. Omul obișnuit nu le înțelege, iar specialiștii sunt undeva departe, dincolo de nori.

Cu un specialist, desigur vorbiți altfel. Puteți vorbi cu el despre niște lucruri mărunte și el vede o mare plăcere în dezvăluirea lor, în simțirea lor, la fel cum, de exemplu, doi biologi vorbesc despre un fel de insectă, viermi sau sisteme. Acest lucru este firesc, pentru că pentru un specialist este o cu totul altă lume.

Iar începătorii vin cu ochii larg deschiși. Lor, ca unui nou-născut, trebuie să li se administreze o împlinire foarte, foarte măsurată; altfel nu vor putea percepe nimic. Apropo, acest lucru nu este ușor.

Comentariu: Uneori se întâmplă ca cineva să-și îndrepte toată experiența asupra unui nou venit și să-l aducă pur și simplu în stare de șoc.

Răspunsul meu: Nu. Profesorii pentru începători urmează cursuri speciale. Ei știu ce să facă: au o metodologie, cărți și manuale despre cum să-i învețe pe oameni și au experiență acumulată de-a lungul anilor.

KabTV „Am primit un apel. Un răspuns la orice întrebare” 28.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: