Adună părțile Sufletului Colectiv

Intrebare: Cum se intampla ca prin munca in cerc, intr-un atelier, intr-un grup de 10, incep sa simt conexiunea cu sufletul intreg al lumii, cu oameni pe care nu ii cunosc?

Raspuns: Creatorul a facut o mare dorinta, iar apoi a spart-o in multe bucati.

Cu alte cuvinte, singura dorinta care a fost creata a fost imprastiata in miliarde de fragmente, sub pretextul a ceea ce numim pacatul lui Adam, deoarece Adam a introdus egoismul in aceasta dorinta. Ca rezultat, conexiunea dintre partile dorintei generale s-au intrerupt si fiecare dorinta individuala a incetat sa le simta pe celelalte. Pentru a fi mai precis, se simt, dar se doreste folosirea lor pentru sine.

Dorinta generala de a primi este numita “Adam” sau “Adam HaRishon” (primul om) sau “suflet”. Dupa Shevira (spargere), sufletul colectiv a fost impartit intr-o multitudine de alte suflete individuale.

Apoi, sufletele individuale s-au simtit chiar si ma jos. In fiecare dintre ele a ramas un mic punct numit “Keter”, care este inceputul viitorului suflet. Punctele sau scanteile care au ramas nesparte, ne trag spre reconectare, pentru a descoperi Creatorul.

Cand sunt aprinse in noi, tanjim sa descoperim intregul sistem al Creatorului. Asta se reveleaza in noi prin cautarea sensului vietii si ne gasim apoi intr-un anumit grup.

Un grup este o anumita parte a tuturor sufletelor individuale, care trebuie acum sa atinga corectia. Oamenii se aduna impreuna, in grup, fara sa stie de ce si incep sa lucreze asupra lor in grupuri de zece, pentru a transforma grupul de zece intr-o unitate, intr-un intreg comun. In momentul in care ating asta, imediat incep sa il simta pe Creator.

Asta este ce trebuie sa facem. Asadar in orice loc, oricand ar fi, trebuie sa gasesti prieteni cu care sa inveti sa creati intre voi un singur intreg, in conformitate cu metoda intelepciunii Cabalei. Atunci vei simti lumea superioara, asta insemnand ca vei restaura conexiunea dintre voi, in asa numitele 10 Sefirot, Partzuf sau Suflet.

Prin aceasta structura, vei putea sa simti lumea superioara in mod clar. “Suflet”, “Lumea Superioara” si “Creator” sunt acelasi lucru. Depinde doar cum examinam aceasta descoperire.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 08.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed