Adunarea lumii in interior

Întrebare: Cand autorii Cartii Zohar, Rabbi Shimon şi discipolii săi, au studiat împreună în peşteră şi mai târziu, când erau grupuri mici cabalistice, acestia erau foarte conştienţi de faptul că depindeau unul de altul, în gânduri, dorinţe, şi intenţii. Au fost singurii din lume. Dar astăzi studiem împreună cu sute de persoane pe care le vedem pe ecranele computerelor şi alte mii de persoane de care nu ştim deloc…

Răspuns: Eu percep întreaga lume ca parti ale sufletului meu. Evident, nu văd lumea în acest fel, dar eu ar trebui să vizualizez acest lucru şi sa-l tratez în consecinţă. Şi în ciuda faptului că lumea este plină de rivali, duşmani, iar ce ai tu, totul din ea sunt proprietăţile mele interne. Dacă ele ar fi reformate, as vedea o lume perfectă înaintea mea, lumea Infinitului.

Prin urmare, trebuie sa tratez totul în jurul meu ca fiind trimis la mine pentru a corecta percepţia mea asupra realitatii şi în cele din urmă sa ma experimentez în dorinţa perfecta umpluta cu Lumina infinită. Pentru a face acest lucru, eu sunt asigurat cu mediul, un grup relativ mic. Şi, deşi poate conţine câteva milioane de oameni din întreaga lume, eu încă mai trebuie să depun eforturi pentru a simti toate acestea, deoarece acestea sunt dorintele mele, parti ale sufletului meu, care se trezesc la spiritualitate.

Eu le pot colecta, să le unesc într-o singură forţă, şi cu ajutorul lor, sa reformez alte părţi ale sufletului meu. Pana la urma, întreaga lume este singurul meu suflet. Acesta este modul în care ar trebui să vad realitatea.
Prin urmare, un discipol al rabinului Shimon, studentii lui Ari şi noi percepem realitatea într-un mod relativ similar. Lumea este în continuare aceiaşi, aşa cum sunt atitudinea şi metoda. Există diferenţe în ceea ce priveşte tehnologia, o conexiune mai dezvoltata între noi  şi în abordarea globală la sursele primare şi trezirea din lume. Dar munca personala şi atitudinea rămân la fel.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/8/2011, „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: