Adunați-vă și studiați Cartea Zohar

Întrebare: De ce citim Cartea Zohar?

Răspuns: Îl folosim ca mijloc de avansare spirituală a grupului.

În primul rând, dorinţa dobândită se manifestă sub forma unui anumit grup de oameni. Dorințele individuale destrămate se prezintă între ele în formă fizică și, din această cauză sunt capabile să stabilească o conexiune inițială între ele. Ei se adună într-un grup și studiază Cartea Zohar.

În același timp, dorința spartă pare să se străduiască pentru ceva mai presus de ea. Un studiu comun al gradului superior sub îndrumarea unui profesor, având în vedere participarea corectă a tuturor, aduce schimbări prietenilor. Ei încearcă să dobândească vasele unei linii drepte, apoi lumina înconjurătoare din vasele cercului din jurul lor este gata să-I pătrundă. Dar deocamdată vine din cercuri către golurile dorințelor lor îndepărtate, sub forma luminii înconjurătoare, până când iau o formă dreaptă.

Acesta este de fapt scopul studiului. Apoi, în vasele corectate, ei vor putea studia aceleași texte și aceleași lumini care se întorc de la exterior către interior și trec de la vase de cercuri la vase de linie dreaptă.

Astfel, Cartea Zohar este un instrument special, pe care îl folosim fără să știm exact cum ne afectează. Dar nu contează, căci tot funcționează.

Întrebare: De ce este Zoharul mai puternic decât Tora în acest sens?

Răspuns: Cartea Zohar are un efect mai puternic decât Tora, deoarece este scrisă într-un stil și formă care sunt dictate de perioada care urmează distrugerii Templului.

Anterior, poporul Israel se afla la înălțimea Mochin de Haya, sfârșitul lor personal al corectării, și apoi a căzut din acesta în ascundere. Drept urmare, cabaliștii sunt într-o stare destrămată între fiecare și, în același timp, ei se ridică deasupra a toate. Această diferență dintre cele două „capete” ale realității, dintre lumea infinitului și lumea noastră, s-a deschis în ei.

Fiii lui Israel au căzut până jos, în cel mai greu egoism, în timp ce cabaliştii grupului lui Rabbi Shimon erau în vârf. Ca urmare a decalajului, rupturii dintre ei, națiunea a alergat de la infinitul negativ la infinitul pozitiv.

După aceea, pe tot parcursul exilului până la sfârşitul acestuia, vasele poporului Israel ar trebui să se amestece cu toate celelalte şi să aducă scântei spirituale în ele.

Tora este o altă chestiune. Moise a scris Pentateuhul la apogeul corectării finale. El însuși era mai presus de toate, dar oamenii nu erau în aceeași stare. La urma urmei, tocmai ieșiseră din Egipt iar Egiptul încă nu este o rupere.

În Egipt, vă dezvăluiți doar gradul mic, mai degrabă decât destrămarea totală, în cursul căruia sfințenia intră în pângărire, „făcând-o auzită” și permițând corectarea defectelor, „extinzându-se cu salturi și limite”. Deci, întrucât poporul nu ajunsese încă într-astfel de stări, Moise nu a putut dezvălui sau exprima în Pentateuh toate procesele de corectare. El a reflectat doar ceea ce se întâmplase până atunci.

În general, fiecare nivel le include pe toate celelalte. Individul și întregul sunt egali. Prin urmare, Tora desigur conține totul, dar într-o asemenea formă încât este imposibil de folosit în întregime pentru corectarea sufletelor. Nu puteți extrage lumină din Pentateuh, care întoarce sufletele zdrobite la sursă, deoarece exodul din Egipt a avut loc înainte de destrămarea actuală.

În Babilonul antic, a fost dezvăluită doar o mică parte din el, ceea ce a făcut posibilă unirea GAR, „strămoșii”, pentru a le îngreuna inimile, iar la părăsirea Egiptului să producă „fii” din ei, triburile lui Israel. Apoi, a urmat epoca celor două Temple și ultimul exil.

Astfel, Cartea Zohar a fost scrisă din stări polare complet diferite, cu o diferență maximă între înălțimea celor 125 de grade și spargerea finală dintre fii lui Israel. Să nu ne adâncim în detalii sau circumstanțe spirituale ale acelei epoci; ceea ce este important de știut este că această carte corespunde perfect cu ceea ce se află în natură.

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala 12/19/13, Scrierile lui Baal HaSulam, “Un discurs la finalizarea Zoharului

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: