Agaţă-te de învăţător şi urmează-l

Întrebare: Ce trebuie să fac dacă intenţia pe care ne-o dai înainte de lecţie, dispare în momentul următor?

Răspuns: Nu este nimic de făcut; trebuie să continuăm să reînoim intenţia! Eu dau direcţia şi tu trebuie să te ţii de ea. Dacă o faci, înseamnă că mă urmezi.

Acesta este motivul pentru care vii la lecţie. Nu ca să îţi exersezi mintea săpând prin text! Esenţa muncii tale nu stă în folosirea creierului ci în a depune efort pentru a ţine intenţia.

Trebuie să te păstrezi pe curs şi să mă urmezi. Nu pot să îţi reamintesc asta în fiecare secundă, ar însemna să te trag cu forţa. Scrie-ţi asta şi mai târziu încearcă să te agăţi de acest gând. Şi nu contează cât de mult auzi din text; cheia este să lucrezi la ţinerea intenţiei. Intenţia este acea forţă magică (Segula) care reveleză ceea ce descrie Zoharul.

Dacă intenţia ta atinge nivelul necesar, poţi înţelege Zoharul chiar într-o limbă care îţi este nefamiliară; îl poţi revela şi poţi începe să trăieşti în lumea Superioară, să primeşte organe noi de percepţie, asta este, să intri tu însuţi în spiritualitate. Şi asta nu are nimic de a face cu intelectul. Un nou simţ trebuie să apară în tine. De aceea, trebuie să depui efort îndreptat în special către asta şi să aştepţi Lumina să coboare şi să te reformeze cu o acţiune specifică.

Nu o pot face eu pentru tine. Pot doar să te ajut să îţi reamintesc, dar nu mai mult. De aceea, este scris în Un discurs pentru Completarea Zoharului şi alte texte, faptul că cineva are nevoie să se agaţe de învăţător. Asta este exact ceea despre ceea ce vorbim.

Deci, trebuie să continui să te ţii pe calea pe care eu ţi-o dau la începutul lecţiei şi să o construieşti. În asta constă munca noastră comună.

În fiecare zi, pentru cele trei ore ale lecţiei, trebuie să rămâi în aceaşi intenţie şi să o faci mai precisă, ascuţind-o puţin câte puţin, zi de zi. Trebuie să faci în aşa fel încât să nu dispară ci să devină din ce în ce mai clară, concisă şi articulată, asta este, mai înţeleasă.

Scrie, îţi voi da un indiciu care te va aduce întotdeauna înapoi pe făgaş. Dacă te simţi pierdut, întreabă-te: Ce se va întâmpla cu mine?! Asta e: Dacă doare, nu ai nevoie de nimic altceva.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 11/25/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: