Ai aranjat/comandat un tur al Lumii Spirituale?

Intrebare: Cum ar trebui sa calific toti termenii cabalisti pe care ii studiem in Talmud Eser Sefirot, de exemplu, NHY si Nefesh?

Raspuns: Cand atingi lumea spirituala, vei simti Lumina care este numita  NHY sau Lumina Nefesh. O vei simti! Si apoi deasemenea vei intelege ce scriu Cabalistii.

Asta se numeste, “ sufletul persoanei il va invata .“ Il vei simti, si din senzatia ta, deasemenea vei intelege ceea ce este numit. Este ca si cum te-ai  afla intr-un oras necunoscut unde privesti la niste cladiri ce nu pot  fi recunoscute din exterior, iar tu spui, “ Acesta este un teatru care a fost  construit cu 300 de ani in urma. Si acesta este un muzeu.” De aceea tu descri tot ceea ce vezi. Dupa cum recunosti lucrurile, dezvalui si numele lor, esenta lor, si absolut orice.

Asta e numita atingere spirituala si inseamna ca sufletul unei persoane o invata. Este ca si cum ar fi un instructor in interiorul tau care te invata. Aceasta e sufletul tau. Asta este pentru ca tu rezonezi din aceasi sursa. De unde si-au luat Cabalistii aceasta cunoastere? Doar din atingerea lor. De unde a luat-o si Adam HaRishon, fiind prima persoana care a atins  spiritualitatea? El a revelat lumea lui interioara, lumea spirituala.

Aceasta nu este o lume imaginara care apare ca lumea noastra in aceasta scoarta externa a corpului. Cand patrundem inauntru, vedem lumea spirituala. Acolo Adam a revelat totul si a inceput sa cheme toate partile realitatii prin nume diferite. El le-a dat nume. In acest fel tu deasemenea vei stii cum este numit fiecare element al lumii spirituale.

Din Lectia din data de 3/25/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: