Ajustarea la percepția corectă a lumii

Întrebare: Vorbești despre natură ca fiind un derivat al propriilor mele proprietăți, care uneori par să depindă de mine. Nu există legi și forțe absolute, de neschimbat care să acționeze independent de percepția mea?

Răspuns: Desigur că sunt. Dar tu vrei să înțelegi integritatea naturii. Și deoarece tu o percepi doar în senzațiile tale, tu trebuie cumva să le le ajustezi, să le schimbi cu percepția corectă.

Întrebare: Adică eu, ca o particulă a naturii, ar trebui să simt imaginea ei integrală?

Răspuns: Da. Așadar, Cabala vorbește doar despre asta. Pentru a înțelege toată natura tu trebuie, așa cum spun ei, să-ți relaxezi și să te ridici deasupra egoismului tău. Apoi vei simți natura nu prin egoismul tău, ci ca un sistem care există în afara ta.

Vei începe să simți că exiști nu individual, ci într-un total etern, perfect. Te vei simți nu pe tine însuti, ci imaginea mare ca un întreg, toate legile, funcționalitățile acestui sistem în care totul este în mișcare, complementare și comunicare reciprocă, în integrare absolută.

Apoi vei înțelege ce îți lipsește, ce trebuie să adaugi la această imagine eternă, perfect integrală, care, trecând prin subiectivitatea ta, prin egoismul tău, îți da o imagine a realității complet distorsionată.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 5/17/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: