Ajută, dar nu ține

962.6Întrebare: Dacă prietenii părăsesc grupul de zece, cum putem construi o atitudine față de ei? Ne putem ruga pentru ei? Sau ar trebui să ne concentrăm doar pe ceea ce avem acum?

Răspuns: Trebuie să înțelegem că, pe măsură ce ne dezvoltăm spiritual, vor exista întotdeauna oameni care ne vor părăsi pentru că vor simți că nu acest loc mai este pentru ei.

De exemplu, am început școala elementară, dar nu toți cei 30 de elevi care au început clasa întâi au ajuns în clasa a zecea; mulți au rămas în urmă, au plecat etc. Și apoi la liceu — câți dintre ei au fost admiși? Și câți au abandonat liceul? Și câți au mers la facultate după liceu?

Adică, cu cât mergem mai sus, cu atât avem mai multe abandonuri. Și fiecare dintre noi are propriul său nivel specific. Așa că nu-i reține cu forța. Este necesar să se creeze condiții pentru ca toată lumea să meargă înainte, pentru sprijin și ajutor.

Acest lucru este posibil deoarece sistemul este integral și poate accepta orice persoană care este anulată față de el. Pot fi doar un bebeluș în brațele altor prieteni, ca un copil mic într-o familie, dar sunt considerat un membru al familiei pentru că mă anulez față de ei. Așa ar trebui sa actionam.

Cu toate acestea, dacă cineva simte că acest lucru nu este pentru el, nu vrea, nu este de acord cu noi, trebuie să fie eliberat calm și să realizăm că pe parcurs vom vedea multe astfel de cazuri, iar acest lucru este inevitabil.

Și până la urmă tot a luat ceva de la noi. Trebuie să ținem cont de nivelul de posibilități ale fiecăruia din acest circuit.

De la „Videoconferința” KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: