Ajutând un învăţător

Întrebare: Cum poate un student să ajute un învăţător?

Răspuns: Asta se poate întâmpla numai conform nivelului de devotament faţă de o idee, faţă de studiu, unitate şi să îl ajute pe învăţător în această muncă cu grupul general.

Atunci când mi-am descoperit învăţătorul în 1980, după câteva lecţii nu am avut nicio îndoială că trebuie să mă mut mai aproape de el şi să fac tot posibilul să îl ajut. În acele vremuri, condiţiile erau diferite, nu exista Internet, cărţile de Cabala erau sacre, adevărate rarităţi. De atunci, au trecut 37 de ani; astăzi sunt multe cărţi, traduse în multe limbi.

Să ajuţi învăţătorul este un stimulent serios pentru avansare. Pentru asta, studentul trebuie să încerce să se asemene învăţătorului. Asta pentru că „faţa inferioară” trebuie să aspire să se asemene „feţii superioare”, în acelaşi mod în care ne educăm copiii.

Încercaţi întotdeauna să luaţi exemplu de la superior şi de la atitudinea acestuia faţă de lume, lecţii şi diseminare. În această manieră, veţi avansa. Acesta este practic cel mai bun imbold pentru avansare.
Dintr-o discuţie cu studenţii noi din 21.05.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed