Alegeţi un mediu mai bun în fiecare zi

Întrebare: Ce înseamnă a alege prietenii?
Răspuns: Alegerea prietenilor înseamnă că trebuie să fac tot ce pot pentru a mă apropia de ei la un moment dat. Alegerea nu înseamnă că eu decid ce îmi place şi asta-i tot. Este spus: “Cel care alege un mediu mai bun de fiecare dată”, pentru a continua să avanseze.

Noi nu privim corpul fizic în munca spirituală, ci numai interioritatea şi, dacă o persoană se schimbă în fiecare zi, este o nouă persoană. Se pare că mi-am ales un nou prieten în fiecare zi, o nouă societate, deoarece se schimbă de la un moment la altul. O zi se referă la o schimbare deci, avansez constant muncind cu prietenii, strângând legătura dintre noi, ceea ce înseamnă că, am ales prieteni puternici şi un mediu mai bun de fiecare dată. Nimic nu se schimbă fizic şi văd aceleaşi chipuri în jurul meu, dar interioritatea lor se reînnoieşte constant şi mă întăresc prin toate schimbările pe care amândoi le-am experimentat.

Poate părea să aibă schimbări pozitive sau negative de fiecare dată. Totuşi, simt o lipsă de respect deoarece înclinaţia mea rea continuă să lucreze şi se reînnoieşte constant. Deci, de fiecare dată simt un refuz care este mai puternic decât înainte şi se pare că prietenii nu sunt demni şi că ei au multe lipsuri. Automat nu-i respect şi deci, trebuie să mă împingă să-i iubesc din nou, de fiecare dată.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala, 10.12.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: