Alegorii și proprietăți spirituale

560Întrebare: La Paște, mâncăm Mața și nu pâine. Ce înseamnă asta spiritual?

Răspuns: Adevărul este că respingerea egoismului simbolizează exodul din Egipt, din puterea egoului. Dacă mâncăm Mața, se pare că demonstrăm exact ce este respingerea. O persoană ar trebui să refuze utilizarea pâinii, deoarece făina este o proprietate, iar apa este cu totul alta.

Făina (proprietatea recepției) și apa (proprietatea dăruirii) nu pot fi împreună. Sărbătoarea Pesah (Paștelui) simbolizează separarea absolută dintre proprietatea de primire și proprietatea de a dărui.

Întrebare: Oamenii care au ieșit din Egipt au trecut prin toate aceste stări?

Răspuns: Da, au simțit că așa ar trebui să se comporte.

Întrebare: Și în astfel de povești alegorice trebuiau să descrie totul? Nu putea fi altceva?

Răspuns: Nu. Nu exista altă cale, pentru că proprietățile spirituale nu apăruseră încă. Cum ai putea să le descrii? Doar în limbajul ramurilor.

Există rădăcini spirituale. Totul se întâmplă acolo în forțele noastre interioare și este imposibil să le descriu pentru că nu cunosc aceste forțe, nu sunt familiarizat cu ele, nici măcar nu am nume pentru ele.

Iar dacă iau rădăcini spirituale și extrag ramuri (consecințe) din ele în lumea noastră, pentru că lumea noastră este aranjată în asemănare exactă cu lumea superioară, atunci pot lua deja cuvintele „făină”, „apă”, „Egipt” „Marea Roșie” și așa mai departe și pot opera cu aceste semnificații în timp ce îmi imaginez că suntem în rădăcinile spirituale.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” 15.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: