Altruism de dragul altruismului: o stare pentru curatare

Intrebare: Daca sensul creatiei este de a  primi placere, ce inseamna altruismul de dragul altruismului ? Unde este munca cu dorinta ?

Raspuns: Sensul adevarat este ca insasi primirea dorintei lucreaza de dragul altruismului. Ea sustine fiinta umana, o ajuta si intreprinde diverse actiuni in relatie cu ea.

In general, pentru a intelege altruismul de dragul altruismului, trebuie sa intelegem ce este primirea de dragul altruismului Inseamna ca eu muncesc cu dorintele mele de primire, asa incat sa le folosesc pentru a creste o fiinta umana si de a intreprinde actiuni de influenta/daruire asupra sa, la fel cum Bina lucreaza in al sau AHP.

Includ dorintele de primire ale celuilalt in ale mele si ii ofer tot ceea ce doreste. Si ceea ce pretinde este Infinit. Apoi, cu ajutorul meu, dorintele sale ajung la o marime infinita, in timp ce Luminile care vin asupra sa prin mine cresc pana la dimensiunea infinita a lui NRNHY. Astfel lucrez, primind pentru a influenta/darui: ma asigur ca dau celuilalt tot ce este necesar, folosindu-mi toate abilitatile in acest scop si ignorand total propriu meu profit.

Oricum, pentru asta am nevoie de forta superioara care este absenta din natura mea. Natura mea innascuta imi permite sa intreprind doar actiuni care imi promit un beneficiu personal, in timp ce actiunile de influenta/daruire sunt total lipsite de egoism si nu aduc in nici un fel beneficiu dorintelor mele de primire. De aceea nu le pot intreprinde, decat daca primesc putere de la dimensiunea superioara, acea a influentei/daruirii.

Deci, incorporez dorintele celuilalt in dorintele mele si apoi, prin dorintele mele, il implinesc pe celalalt. In general, vorbim despre dorintele care au legatura cu interconexiunea noastra, de vreme ce munca este facuta la nivelul unificarii sufletelor, unde noi ne umplem cu Luminile superioare.

Astfel, exista o optiune in plus: sa nu implic dorintele mele de primire, ci numai sa trec tot binele de la mine, catre cel de langa mine, sa iau parte la implinirea sa, insa nu cu dorintele mele. Asta este influenta/daruire pura. Ca regula, aceste actiuni premerg influentei/daruirii reciproce. Ele corecteaza unirea noastra. Multumita lor, ne anulam egoismul pentru a ne ridica deasupra lui, la unitate. Si unitatea insasi este activata prin folosirea directa a dorintelor noastre de primire.

In acest fel, altruismul de dragul altruismului este o stare intermediara, marunta, slaba, „saraca”. Insa nu avem de ales: Trebuie sa trecem prin ea ca sa ne curatam dorintele si sa ne ridicam deasupra calitatilor noastre egoiste. Fara ea, este imposibil sa incepem sa lucram cu ele. Mai intai, trebuie „sa le curatam”, adica sa le umplem cu Lumina Hassadim (Milosteniei).

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala din 23.03.2011,  „Principiile educatiei globale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: