Altruismul autentic si ajutorul umanitar

Intrebare: Baal HaSulam scrie ca iubirea pe care o avem unul fata de celalalt ar trebui sa fie atat de mare incat sa dorim sa daruim chiar si singura perna pe care o avem. Asta inseamna ca ar trebui sa ne implinim si dorintele materiale ?

Raspuns: Nu am cu ce sa umplu aceste dorinte! Unde sa gasesc 7 miliarde de perne pentru intreaga omenire ? Daca toata lumea vrea doar sa daruiasca, o persoana are nevoie doar sa se ingrjeasca singur. Ce ar putea atunci sa ofere celorlati ?

Legea ne interzice sa renuntam la lucrurile fara de care nu putem trai. Asta tine de supravietuirea corpului animat care nu trebuie neglijat. Reiese ca nu am nimic de dat celorlati, si nu imi este cerut. M-am aranjat corect in ceea ce priveste procesul de corectare si nu am mancare sau bani in plus pe care sa-i impart, stiind ca traiesc doar pentru a darui si nu iau nimic mai mult decat imi este necesar.

De altfel se pare ca uitam ca nu trebuie sa facem nimic singuri. Totul este aranjat de Lumina. Trebuie doar sa cream conectarea pentru ca Lumina sa se manifeste prin noi. Daca ma gandesc la nevoile altcuiva, el va primi ce are nevoie. Eu am aranjat asta pentru el. Facand asta, am devenit echivalentul Creatorului pentru ca am evocat actul daruirii.

Nu pot face mai mult decat sa motivez Lumina sa actioneze. Asta inseamna ca trezesc MAN (Mayin Nukvin, Apele feminine) care este o cerere sau o rugaminte. MAN cererea mea, de la  Malchut este similara cu MAD (Mayin Duchrin, Apele masculine), raspunsul de la Bina. Trezesc in  Bina toate dorintele mele de a primi la magnitudinea de ZAT al Bina. Totul se rezolva in gandul: eu furnizez dorinta ca prietenii mei sa fie impliniti, dar Creatorul este cel care le implineste. Eu sunt doar legatura dintre cealalta persoana si Creator. In acest fel este lumea creata in imaginatia mea si asa pot eu sa ma corectez.

Simt ca nu am nevoie de nimic pentru mine, doar sa daruiesc celorlalti. Ii simt dorinta mai presus de a mea si , peste asta, simt dorinta Creatorului, o oportunitate de a-l implini si incanta. Daca imi organizez dorintele in felul acesta, inseamna ca imi indeplinesc actiunile. Creatorul va avea grija de aceste actiuni, si noi vom obtine unitatea. I-am cerut sa ne uneasca in unitate, si El a facut-o. Eu trebuie doar sa cer in continuare.

Creatorul face intentionat ca unora sa le lipseasca ceva. Este pentru ca eu sa imi dezvolt dorinta de a cere Creatorului sa ii implineasca altuia nevoia, astfel ca eu doresc sa devin unul cu El, sa ma contopesc si egalizez cu El. El a creat toate necazurile in lume si doreste ca eu sa actionez in apararea tuturor ca si pazitorul lor si sa am grija de toti. El umple lumea cu Lumina Infinitului, apoi dispare, dandu-mi mie sansa sa aduc Lumina inapoi, in aceasta lume.

Totusi, trebuie sa inteleg ca in felul acesta vad eu lumea in imaginatia mea, in ‘’matricea’’ sau iluzia in care eu trebuie sa traiesc in mod special pentru corectia mea. Daca incerc sa dau ceva inpoi, asta insemna ca incerc sa corectez lumea si nu pe nime, atunci eu doar ranesc in continuare lumea, ca sa realizez ce greseala am facut si sa incep sa ma corectez pe mine . Vedem clar ca orice ‘’ajutor umanitar’’ aduce pagube aditionale provocand terorism,hotie si indolenta.

Din partea a 4a  Lectia zilnica de Cabala 10/4/10, “Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiinta creata’’

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: