Am un grup?

Intrebare: In fiecare vineri vin la lectie la centru si am deschis si un centru in orasul meu, care este ca si o comunitate. Este asta destul ? Am un grup ?

Raspuns: Nu pot sa spun daca ai sau nu un grup. Nu conteaza la cate centre si evenimnte mergi, nu stiu daca ai grup. Mai mult, unii oameni vin aici regulat; iau parte la diferite activitati, platesc Maaser si respecta multe instructiuni. In orice caz stiu ca ei nu au un grup. Pare ca prezenta fizica a unei persoane este suficienta, dar persoanei inca ii poate lipsi grupul..

Intrebare: Deci ce ar trebui sa fac?

Raspuns: Grupul este unitatea interioara cu alti oameni atunci cand stiu ca voi ajunge la lumina doar prin aceasta unitate. Voi dezvalui Lumina care ma influenteaza si ma corecteaza doar ca sa ma pot uni cu grupul pentru ca Lumina este ascunsa in unitate.

Intrebare: Ii pot alege pe acesti oameni?

Raspuns: Desigur. In articolul sau despre grup Rabash scrie ca ii alegi in functie de aspiratiile tale spre scop. Este scopul lor sa atinga unitatea, prin unitate – daruirea si prin daruire – pe Creator?

Vor ei sa dezvaluie lumea spirituala, sa isi iubeasca aproapele ca pe ei insisi? Daca vad asta ca pe un intreg la care ei aspira, daca nu neglijeaza scopul, daca fac efort, atunci sunt impreuna cu ei.

Intrebare: Pot doi oameni sa fie un grup?

Raspuns: Da. Grupul este o notiune al carui scop este sa ma scoata afara din interiorul meu. Nu conteaza inspre cine ies afara. Poate sa fie : Creatorul sau un prieten, sau pot fi mai multi oameni ; asta nu conteaza. Principalul este ca iesi afara din tine.
Din prima parte a Lectia zilnica de Cabala 10/15/10, “Ce inseamna Ziua Domnului si Noaptea Donului in Munca”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: