„Am văzut o lume opusă”

Întrebare: Ce acțiuni practice ar trebui să efectuăm dacă nu putem anula ura atunci când ne simțim respinși unul de celălalt?

Răspuns: Dacă judecăm în funcție de ceea ce au spus înțelepții noștri cabaliști, vedem că există doar două acțiuni pe care le putem efectua.

În primul rând, prietenii nu ar trebui să înceteze să vorbească între ei și să rămână cel puțin la nivelul conexiunilor verbale. Ar trebui să încerce să se înțeleagă și să se sprijine reciproc și să știe că toate îndrumările pe care le primesc provin de la Creator. Nu ar trebui să ne scufundăm la nivelul în care suntem aruncați afară din acțiunea spirituală și să credem că tot ceea ce vedem este de fapt adevărat și nu că doar Creatorul este cel care aranjează lucrurile în acest fel de dragul corectării.

În al doilea rând, trebuie să lucrăm la noi înșine împreună, deoarece fiecare încearcă să-l ajute pe prieten, indiferent cum și prin ce. Pentru că nu pot ieși din această mlaștină trăgându-mă singur de păr.

În principiu, așa funcționează grupul de zece apelând la Creator. Trebuie să facem același lucru pe care îl făceau cabaliștii acum 2.000 de ani.

Dacă începem să ne angajăm serios în acest sens, în curând vom simți cum ne afectează pozitiv și vom înțelege treptat și vom simți lucrarea luminii superioare asupra noastră, nu în sentimentul nostru actual, ci în înțelegerea noastră actuală. Emoții și perspective suplimentare vor apărea în noi, atât integrale, cât și globale. Emoțiile de la Creator și de la cei zece vor locui în noi și vom începe să vedem lumea altfel.

După cum se spune: „Am văzut o lume opusă”, o lume care funcționează conform diferitelor legi și reguli în care opusii se susțin reciproc, o lume în care ura generează dragoste care este defapt suportata și susținută de ură.

Baal HaSulam ne spune în articolele sale că este de fapt datorită faptului că suntem cu toții diferiți, că putem atinge niveluri ridicate de dezvoltare, dar în același timp, nu trebuie să omorâm sau să anulăm nimic, deoarece cu cât diversitatea în societate este mai mare, cu atât mai mult poate atinge niveluri mai ridicate de dezvoltare.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei” din 06/02/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: