Amprenta Torei

Întrebare: De ce totul în Tora pare să existe separat: Esau este separat, Iacov este separat, Iacov se teme de Esau.

Răspuns: A fost o vreme când am studiat muzica. Ce vedeți atunci când priviți o partitură? Vedeți ce trebuie să reproduceți. Vedeți semne: măsuri, note, pauze, fortepiano. Totul este conceput pentru persoana care va interpreta aceasta.

Deschid Tora. În ea este scris: Iacov, Esau, Sihmen, Benjamin, Dina. La ce fac referire toate aceste nume? Sunt note pe care trebuie să le interpretez. Aceste note sunt proprietățile mele și forțele mele interioare; ele există în mine și sunt numite îngeri. Îngerii sunt forțele ale naturii pe care Creatorul mi le-a dat pentru ca să fiu capabil să mă organizez cu ajutorul lor și să devin egal cu El. De ce am nevoie să fac asta? Pentru că datorită lor, devin independent; dobândesc cu adevărat statului Creatorului.

De aceea, Tora este numită atât Lumină, cât și învățătură. Citesc aceste instrucțiuni și muncesc conform lor: Iacov, Esau, Dina, Sihmen, măgar, sunt forțe ale sufletului meu și Tora îmi dezvăluie ce trebuie să fac cu ele. Îmi descrie exact aceste procese pe care am nevoie să le efectuez; interacțiunea dintre personajele sale este corelarea proprietăților noastre interne, a dorințelor noastre. Atunci când citesc, simt pur și simplu cum aceste proprietăți se împletesc în mine, trec prin diferite schimbări, cum muncesc cu ele, cum trebuie să le conectez și cum trebuie toate acestea trebuie să se finalizeze.

Privesc textul în același mod în care privesc o partitură astfel încât o puteți interpreta chiar și acum, fără instrument, folosind numai corzile voastre interioare. Este sigura modalitate pentru noi de a percepe Tora și este singurul motiv pentru care a fost dată.

Din Porțiunea săptămânală Tora, 18.11.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: