Analiză și sinteză a sufletului lumii

Întrebare: Cum poate fi identificat răul și dezvolta ură în ceea ce-l privește?

Răspuns: Este imposibil de identificat răul dacă nu te afli într-un grup, în punctul conexiunii, într-o formă de conexiune. Trebuie să aderăm în permanență la această formă de conexiune și să ne adâncim în ea, să o clarificăm și investigăm, să învățăm despre ea, să o testăm și să încercăm să pătrundem în esența ei interioară.

În conexiunea noastră descopăr sistemul interior spiritual. Când părțile separate încep să se conecteze în mod corect, atunci în interiorul lor se descoperă structura spirituală care este construită din două forțe care sunt opuse, dar complementare. Deci construiesc deja conexiunea în interiorul meu, și cu aceasta îmi asamblez sufletul, lipind Kli-ul împreună. Toate părțile lui reprezintă o dorință de a primi, dar sunt conectate între ele pentru a se completa unele pe altele, adică având ca scop dăruirea.

În măsura în care intru și adâncesc această clarificare, atât în analiza cât și sinteza acestei structuri, care este compusă din părți opuse, cu aceasta clarific tot ceea ce este acolo și găsesc toate răspunsurile. Astfel, trebuie să avem mereu ca scop conexiunea în interiorul fiecărei persoane, să încercăm să le vedem conectate împreună: asta se numește dorința mea de a descoperi lumea spirituală. Pentru că întreaga umanitate este conectată în interiorul ei, numai că noi nu identificăm acest lucru.

Această dorință de a identifica această conexiune, să mă aflu în ea, să trăiesc în ea și să o simt se numește dorința mea pentru Creator. Pentru că forța care conectează toate părțile înăuntru este forța superioară.

În conexiunea noastră descopăr că Nu este nimeni în afară de El. Nu doar conectez toate părțile noastre împreună asamblând puzzle-ul sufletului colectiv; mai degrabă încerc să-L desopăr pe Creator în el. El este cel care împrăștie întreaga creație în părți pentru ca eu să le asamblez din nou într-o singură imagine și o voi vedea. În puzzle-ul pe care îl asamblez, construiesc imaginea Creatorului.

În puzzle-urile tradiționale, se construiesc copaci, iarbă, soare, iar în acest puzzle, se construiește Creatorul. Dacă ajung la Lumina Hassadim, atunci cu ajutorul ei sunt gata să conectez și să asamblez acest puzzle. Părțile lui nu vor mai fi opuse și nu se vor mai respinge unele pe altele. Și atunci când încep să lucrez cu primirea pentru a dărui, aceste părți vor fi gata să adere unele la altele ca bucățile unui magnet.

Și din cooperarea reciprocă a acestor părți, relația lor pentru și împotriva conexiunii, construiesc forma Creatorului. Este posibil să o construiesc numai în acest fel. Este imposibil să-L descopăr printr-o singură forță pozitivă a dăruirii căreia nu i se împotrivește nimic. De aceea, numai prin spargere suntem capabili să-L revelăm pe Creator.

Din prima parte a Lecției Zilnice de Cabal, 26.11.2013, Întrebări și Răspunsuri cu Dr. Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: