Anii de belșug și anii de foamete în Cabala

Întrebare: în Tora este scris că atunci când evreii au coborât în ​​Egipt, au trecut șapte ani de belșug și șapte ani de foamete. Este posibil să comparăm cei șapte ani de foamete cu o coborâre și șapte ani de belșug cu o ascensiune?

Răspuns: Într-un anumit fel, da, deși este mai intens și mai amestecat în aceste zile.

Comentariu: Se dovedește că atunci când cineva studiază Cabala și totul pare bine, atunci este în ascensiune, fără aproape nicio senzație de cădere; aceștia sunt cei șapte ani de belșug. Această persoană începe apoi să simtă o anumită uscăciune fără nicio dorință de spiritual. În general, ce îmi va oferi această stare în această lume?

Alte metode ajută cel puțin omul să obțină mai mulți bani, sănătatea se îmbunătățește etc.

Răspunsul meu: Alte metode nu te obligă să distrugi egoismul. Nu te umilesc. Dimpotrivă, te ridici și crești. Și aici ajungi la o stare în care ești doar un zero. Cine sunt? Ce sunt eu? Pentru ce motiv? Aceasta este o problemă.

Acesta este motivul pentru care ai nevoie de un grup. Trebuie să o faci tot timpul, să îți faci un program, să vă apropiaţi de prieteni și ei să se apropie de voi, ca să vă  ajutați reciproc, să urcați și nu doar să mergeți pe un drum denivelat, ci să urcați un munte împreună . Acest lucru este posibil într-un grup. Vei atinge apoi rapid obiectivul.

Din „Bazele Fundamentale ale Cabalei” de la KabTV, 27/03/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed