Animalele ne vor ajuta să devenim oameni

294.4Comentariu: Veterinarii spun că animalele de astăzi au un număr mare de boli datorate depresiei. Exista un mic manual de 50 de pagini despre bolile animalelor de companie, iar acum acestea umplu 500 de pagini.

Am citit într-un manual veterinar rusesc: Animalele care au un intelect suficient de avansat se supără. Ca şi cum am vorbi de o persoană. Dacă vremea e întunecoasă şi e frig afară, ca şi în casă, ele stau supărate Dacă stăpanul se grabeşte atunci cand le plimbă, şi este ceva obligatoriu pentru el, şi nu simte nici o bucurie, animalele sunt supărate. Când stăpânul este prost dispus, nervos, animalul se simte singur.

Se pare că nu vorbesc despre animale, ci ca şi despre o persoană.

Răspunsul meu: Desigur, au un suflet.

Întrebare: Ei spun că le oferim totul. Adică sunt victime ale tuturor experiențelor, urii și a ceea ce se întâmplă în lume.

Răspuns: Animalele simt mult. Mult! Mult mai mult decât o ființă umană. Omul poate uita, poate fi distras, are astfel de sisteme. Dar animalele nu. Ele simt direct ceea ce are stăpânul. Și așa se întinde lângă tine, își pune botul pe picior și se uită în ochii tăi, și asta e, nu mai este nimic altceva pentru el. Tu ești zeul lui. Este înfiorător! Nu îl înțelegem, nu simpatizăm și îl neglijăm.

Întrebare: Pentru că nu ne simțim cu adevărat ca și cum avem un stăpân?

Răspuns: Da. Nu avem un astfel de exemplu.

Întrebare: Ce ne poate învăța asta? Ne putem simți responsabili?

Răspuns: În cele din urmă, toți ne influențăm reciproc. Cu toate acestea, natura vegetativă, animată și umană sunt legate. Deci, chiar și suferința lor este legată de a noastră și noi încă o simțim la nivelul nostru. Deci, există multe boli și multe probleme pe care le-am putea trata dacă am acorda atenție animalelor. Adică, prin animale pentru a vindeca oamenii, la acest nivel, nu am putut permite ca aceste depresii și toate aceste probleme să se răspândească mai departe. Dar nu putem aprecia și accepta. În inimile noastre, nu înțelegem pisicile sau câinii.

Întrebare: Putem spune că animalele au apărut de fapt pentru a ne vindeca de toate aceste situații?

Răspuns: Trebuie să acceptăm animalele care trăiesc lângă noi ca parte a noastră și să începem să ne dăm seama că ne putem vindeca și corecta prin intermediul nostru.

Întrebare: Deci, în general, îi umanizați?

Răspuns: Nu, doar înțeleg interacțiunea animalelor cu oamenii, cât de mult empatizează un animal și cât de mult îl completează pe om și trece prin el însuși experiențele și corecțiile umane.

Întrebare: Ce vrei să spui prin corecții?

Răspuns: Adică, dacă o persoană acordă mai multă atenție animalului care este lângă el, se va corecta pe sine prin intermediul animalului. De ce nu? În același timp, îi oferiți partea voastră: puțin din inimă, puțin din suflet.

Întrebare: Și după aceea, dacă trăiesc așa, încep să-i tratez încet pe alții?

Răspuns: Desigur. Și nu neapărat alții. Prin el, prin acest câine sau pisică sau orice ai. Îți arăţi atitudinea bună față de lume făcând asta! Aceasta este deja corectarea ta. Uită-te cum așteaptă acest lucru de la tine, cere-l. Nu au gânduri ulterioare; sunt încă la nivelul animalelor.

Cred că animalele, dacă le tratăm corect, ne pot ajuta să devenim oameni.

KabTV „Știrile cu Michael Laitman” , 02.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed