Animalele nu apartin Casei

Intrebare: Ce ar trebui sa facem cu dorintele noastre „animalice”? Ar trebui sa ne bucuram de ele sau sa le limitam?

Raspuns: Nu face nimic cu ele. Doar lasa-le in pace. Animalele pasc iarba, pentru ca asa e firesc. In cazul in care permit omului din mine sa actioneaze in conformitate cu misiunea mea, atunci o persoana va folosi partea animala din el insusi in mod corect ori de câte ori este necesar si aceasta va fi la dispozitia sa tot restul timpului.

M-am separat de „magar” si in acest timp imi vad de treaba. Fiinta umana din mine trebuie sa stabileasca o legatura cu alte persoane. Am de lucru la ridicarea si cresterea ei. Va veni timpul cand imi voi directiona atentia catre animalul din mine, dar acum eu ii ofer pur si simplu ceea ce ii este necesar.

La urma urmei, nu as hrani o vaca cu fripturi si salate. Ea are locul sau de pasunat si  manânca fericita acolo. Daca vom trata corpul nostru animalic corect, el nu va avea nevoie de niciun fel de exces. Dimpotriva, orice exces i-ar dauna. Un animal are nevoie doar de lucrurile pe care se sprijina echilibrul sau cu natura.

Prin urmare, furnizati-i necesitatile vitale si „lasati-l afara sa pasuneze.” In cazul in care capul tau tânjeste dupa „cer”, pentru realizarea spirituala,  animalul vostru nu va cere nimic in plus de la voi si nu va rupe gardul. Pana la urma, acum toate excesele tale tin de gradul uman.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Kabbalah 03.11.2010, Scrieri ale lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: