Antrenorii ego-ului

Întrebare: Înseamnă că umilința nu este o singură acțiune, ci mai degrabă omul trebuie să fie umil tot timpul? Dacă așa stau lucrurile, când va fi atins un grad suficient de astfel de acțiuni și o persoană va începe să trăiască în două dimensiuni?

Răspuns: După un anumit număr de acțiuni de umilință ca acestea, acest progres se va produce. Dar persoana nu știe exact după câte acțiuni. Dacă persoana este slabă, îi sunt date mici acțiuni, dar numărul lor va fi mai mare. Și, o persoană puternică poate face asta mai rapid, ca un ciocan care taie piatra. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost făcut niciodată dintr-o singură lovitură.

Rabash descrie asta ca loviturile în ”inima de piatră”, în care fiecare glonț lasă tot mai multe adâncituri noi și mai largi în piatră, până ce o deschidere să fie creată. Câte lovituri ca acestea sunt, depinde de intensitatea muncii persoanei, puterea loviturilor pentru care este pregătită. Dacă grupul susține o persoană, ea este pregătită să suporte mai mult, fără să fugă imediat.

În acest caz ea poate lupta și chiar ”să se antreneze pe ego” ca răspuns la ceea ce se întâmplă, ceea ce este deja o intensificare unică. Deoarece vă izbiți ego-ul ”în dinții voștri” și nu pe cineva ce stă în fața voastră, dar cineva în interiorul vostru. O persoană învață asta progresiv, dacă nu de la sfatul profesorului său, atunci de la propria suferință.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 12.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: