Aparența profesorului interferează cu perceperea lui?

Comentariu: Unii cercetători afirmă că 50% din informațiile dintre oameni sunt transmise, nu verbal, ci prin expresii și gesturi faciale, 38% prin intonație vocală și doar 7% direct prin cuvinte. Din aceasta, ei concluzionează că cel mai important lucru este felul în care arăți și nu ceea ce spui.

Răspunsul meu: Trăim într-o lume materială. Oamenii cărora le predau se află în diferite stări materiale și spirituale. Prin urmare, trebuie să ții cont de capacitatea lor de a fi aproape de sursa informației.

Ei pot fi respinși de comportamentul lectorului, de imaginea sa, de limbajul său, poate de mirosul său, etc. Adică există aici un întreg proces complex de comunicare care implică cuvinte, expresii faciale, gesturi; comunicarea are loc prin orice vrei.

Acești factori trebuie luați în considerare și exprimați în așa fel încât elevul sau persoana căreia dorești să-i transmiți informațiile să fie cât mai aproape de tine fără a fi nevoie să depui eforturi suplimentare pentru a depăși tot felul de bariere dintre voi.

Întrebare: În timpul predării, este important pentru tine cum arăți și ce spui? Ești atent la fiecare cuvânt pe care îl rostești?

Răspuns: În primul rând, am de-a face cu studenți care mă cunosc de mai bine de un an, ba chiar mai bine de zece ani.

În ceea ce privește oamenii de știință cu care mă angajez adesea în conversație, sunt foarte simpli în comunicarea lor. Astăzi, ei nu mai sunt la fel de aroganți și vanitoși ca acum 30 – 40 de ani. Acum înțeleg cât de limitată este știința și cum depinde de înțelegerea noastră asupra naturii, deoarece acționează într-un cadru foarte restrâns, stabilit de psihologia umană.

Prin urmare, acum este mult mai ușor să vorbești cu ei, întrucât sunt gata să examineze tot felul de aspecte ale științei lor în cel mai simplu mod. Sunt foarte fericit de asta. Acest lucru nu sa întâmplat cu mult timp în urmă, acum aproximativ 10-15 ani. Au sentimentul comun că nu există „vaci sacre”; este foarte ușor să comunici cu ei liber, fără „mănuși”.

Întrebare: Crezi că expresiile faciale, gesturile și aspectul sunt importante atunci când transmiți informații?

Răspuns: În fiecare an devin din ce în ce mai puțin importante. Uite cât de simplu au început să se îmbrace oamenii de știință.

Întrebare: De ce un procent atât de mic de comunicare este alocat cuvintelor? Ești de acord că cuvintele sunt destul de greu de înțeles pentru o persoană?

Răspuns: Acesta este modul în care suntem făcuți. Percepem cea mai mare cantitate de informație prin vedere, ceva mai puțin prin auz și chiar mai puțin prin gust, miros și senzații tactile.

Întrebare: Care sunt cele mai eficiente metode de transfer al informațiilor? Știi?

Răspuns: De la inimă la inimă, dar aceasta este o tehnică diferită.

Din „Management Skills” KabTV, 24.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: