“Aproape am ajuns, sunt un erou”

507.04Сomentariu: Recent, ați dat următoarea definiție a unui erou: Un erou este acela care își dă toată puterea, dar nu câștigă și totuși este un erou. Acest lucru este complet diferit de ceea ce este acceptat în lumea noastră.

Răspunsul meu: Toate definițiile din lumea noastră sunt opuse celor spirituale. În lumea corporală, ele se bazează pe victoria mea sau pe realizarea mea, și nu pe victoria asupra mea.

Când ne uităm la filme, mai ales americane, le admirăm și chiar plângem de emoție: „În sfârșit se întâlnesc! În sfârșit reușește! In sfarsit s-a intamplat ceva! În cele din urmă a fost achitat!” si asa mai departe.

Totul se rezumă la faptul că un erou își realizează visul. Se realizează în ciuda tuturor celor care îl urăsc și a criticilor răutăcioși care au vrut să-l împiedice. Se îndrepta spre obiectivul său, spre visul său, în ciuda greutăților, iar acum a dqat deoparte spinii spre stele!

În principiu, așa se implantează victoria egoismului: merg pe cont propriu, atingându-mi scopul și ca urmare, sunt un erou.

Dar în spiritualitate nu este deloc așa. Este uimitor cât de diferit este! La urma urmei, spiritualitatea se realizează prin descoperirea că ești în interiorul egoismului tău într-o stare complet greșită, că dorința ta de a te perpetua, de a câștiga și de a-ți dovedi cazul este o dorință pur egoistă, care în principiu este dăunătoare și înșelătoare și că în același timp urmezi conducerea ego-ului tău, ființa ta animală te trage înainte!

Aceasta este o minciună uriașă, că natura noastră se joacă cu noi și ne îndeamnă constant: „Hai! Fă-o! Demonstreaz-o tuturor!” Și ne supunem tot timpul ca niște pisoi orbi. Suntem sclavii acestei naturi!

Un astfel de eroism este lăudat în filmele de la Hollywood. Dar acestea sunt cele mai teribile manifestări ale egoismului, deoarece sunt dăunătoare și în detrimentul celorlalți.

În orbirea lui, un om nu înțelege că natura se joacă pur și simplu cu el ca cu un copil mic: „Hai! Fă-o! Vezi cum poți să o faci! Bine făcut!” Așa suntem cu toții și încă suntem mândri de asta – vanitate, mândrie și aroganță. Pentru ce?!

Unde sunt toți acei bogați și înțelepți, acei supraoameni?!

Toate acestea sunt atât de mărunte și nu depășesc nivelul pisoilor mici orbi, deși în principiu se pare că vorbim despre oameni puternici și inteligenți. Dar ei stau în egoismul lor și realizează instrucțiunile naturii și caută tot timpul cum își pot realiza egoul și mai bine. Prin urmare, Cabala râde de acest „Hollywood”.

KabTV „Am primit un apel. Cine este adevăratul erou?”28.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed