Apropie-te de castelul Creatorului

Baal HaSulam, Scrierile ultimei generaţii: Toată recompensa anticipată de la Creator şi scopul întregii creaţii sunt Dvekut (adeziunea) cu Creatorul, ca în: “Un turn plin din abundenţă, dar fără oaspeţi”. Asta este ceea ce primesc ei, cei care se agăţa de El cu dragoste.

Baal HaSulam subliniază că cea mai importantă recompensă din toată munca unei persoane din această lume, din toate eforturile pe care le face şi pentru ceea ce trăieşte este realizarea revelaţiei Creatorului, unirea cu El, asemănarea completă a proprietăţilor unei persoane cu proprietăţile Creatorului.

Asta este: “Un turn plin din abundenţă, dar nu sunt oaspeţi”.

Totuşi, Creatorul îi aşteaptă.

Între timp, în locul castelului, noi suntem într-o închisoare, din care trebuie să ieşim şi să ne apropiem gradual de castel.

Problema este că persoana trebuie să se simtă ca şi cum este într-o închisoare. Asta se întâmpla prin orice mijloace posibile. Cu alte cuvinte, dacă noi înşine nu vrem să ieşim din această închisoare, natura va lucra asupra noastră într-un asemenea mod încât va trebui să o facem.

Întrebare: Dacă nu există niciun sentiment că eşti în închisoare, la ce ne folosesc eforturile pe care le depunem în timpul atelierelor?

Răspuns: Ca să ţi se ofere acest sentiment. Vine din faptul că vezi tipul de lume în care trăieşti.

În timp ce studiezi Cabala, tu înţelegi puţin, dar, cumva, asta funcţionează. Însă, a trecut timpul, iar tu acum încerci din nou să cauţi un loc confortabil. Prin urmare, trebuie să ieşi din această stare. Însă, este mult mai dificil să o faci acum decât înainte, deoarece în “închisoarea” comună tu ai fost împins înainte, iar acum ea lucrează în mod diferit.

Tu însuţi trebuie să înţelegi în mod conştient că, în ciuda faptului că, din punct de vedere fizic, tu eşti cât se poate de confortabil, tu te afli într-o stare falsă, departe de Creator, adică de calitatea dăruirii şi a iubirii pentru aproapele tău. Şi, prin urmare, această proprietate, pe care tu nu poţi şi nici măcar nu vrei să o obţii, este în faţa ta şi îţi arată că eşti într-o închisoare.

Acum trebuie să ne imaginăm că suntem într-o închisoare. Şi este posibil să ajungem la asta numai prin mijloacele de dezvoltare a sentimentului în grup, că suntem incapabili să ajungem la conexiune, iubire, o stare interioară a unităţii dintre noi, în care Creatorul s-ar revela pe el Însuşi – proprietatea comună a dăruirii şi a iubirii.

Eforturile constante, îndreptate spre conexiune, ne vor face să înţelegem că nu putem să facem acest lucru. În conformitate cu asta, noi vom vedea ce eforturi vin spre noi din afară: de la Creator, prin Lumina.

Din emisiunea de pe KabTV “Ultima generaţie” 19/12/17

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: