Ar trebui să așteptăm 150 de ani?

Întrebare: Să presupunem că în 100 -150 de ani înțelepciunea Cabalei se va răspândi ca o știință spirituală și mulți oameni o vor susține. Ce se întâmplă dacă am descoperi că unii oameni nu sunt de acord cu Cabala și sunt împotriva ei? Cei care vor studia Cabala vor putea umple vasul ceresc care trebuie să fie umplut? Ce se întâmplă dacă nu vor completa toți oamenii acest vas, va fi posibil să credem că ideea Cabalei a fost împlinită?

Răspuns: Noi nu vorbim despre nici un vas spiritual ceresc sau despre 150 de ani de diseminare. Vorbim despre faptul că astăzi o persoană încalcă legile naturii și simte loviturile ca și cum ar fi lovit din toate direcțiile. Suntem într-o criză.

Cabala explică cum să ieșim din criză, dar nu în 150 de ani. Despre ce fel de 150 de ani putem vorbi dacă s-ar putea să nici nu mai existăm pentru încă un an? Ziarele scriu despre amenințarea de uragane, că oriunde în lume ar putea exista un tsunami și că anul viitor nu vor mai exista culturi. Nu este timp de pierdut. Cabala nu este o știință teoretică; este foarte practică și ar trebui s-o folosim dacă vrem să supraviețuim.

Când descoperim ceva în fizică, chimie sau medicină și ți se spune brusc că ceva este interzis sau nociv și că dacă nu asculți, un anumit lucru ți se poate întâmpla, aștepți 150 de ani? Este același lucru și aici.

Cabala nu este menită să fie crezută și nici măcar să fie folosită. Cabala vă oferă modul în care puteți avansa conștient într-un mod bun și ușor.

O persoană înțeleaptă vede problema în avans și încearcă s-o ocolească. Aici înțelepciunea Cabalei ne ajută. Un prost așteaptă până când va lua bătaie: „Nu cred asta; nu vreau,” ca un copil care este pedepsit si apoi face ceea ce are de făcut oricum, deoarece nu are de ales. Cabala nu spune că trebuie să crezi în ea, s-o studiezi și să umpli un anumit vas. Trebuie sa te schimbi aici și acum, în această lume, în conformitate cu legile naturii, în scopul de a menține homeostazia. Dacă ești adaptat la condițiile homeostaziei cu natura, te vei simți bine, deoarece legea echilibrului este ceea ce contează.

Dacă corpul uman este în afara echilibrului, presiunea sângelui unei persoane crește, nivelul zahărului din sânge și a altor parametri se schimbă și aceasta se numește o boală. Astăzi corpul nostru si umanitatea sunt într-o stare de dezechilibru cu natura și asta doare. Ți se spune cum să te corectezi și cum să ajungi la o stare de echilibru într-un mod foarte practic astăzi, acum, nu în 150 de ani.

Dacă nu începi să te corectezi, anul viitor te vei confrunta cu amenințarea secetei, a culturilor sărace, a furtunilor etc., să nu mai vorbim de criza economică, crizele financiare și de familie. Ți s-a oferit o soluție ușoară pentru problemă, nu să studiezi sub amenințarea bățului, ci să studiezi deschizând o carte.

O persoană poate spune: „Nu vreau să studiez fizica; nu e importantă pentru mine, voi trăi fără ea.” Acum imaginează-ți o persoană care nu cunoaște legile naturale ale fizicii, cum poate crea anumite mecanisme sau interacționa cu ceva? Noi calculăm totul în acest fel și construim diferite sisteme.Aici avem absolut liber arbitru, vrei să acționezi? Acționează. Dacă nu vrei, nu acționa. Asta e tot. Cabala nu forțează pe nimeni. Diseminăm înțelepciunea Cabalei pe internet gratis pentru toată lumea și nimeni nu trebuie să se identifice. Caută să cunoști înțelepciunea Cabalei, este pentru binele tău! Te va ajuta să te echilibrezi cu lumea și să înțelegi de ce astfel de probleme vin în drumul tău. Nu trebuie să fii un adept al unei anumite școli; nu este o religie.

Din Convenția de la Georgia 05/11/12, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: