Arborele vieții din punct de vedere spiritual

243.05Întrebare: Cabaliştii  au folosit foarte des termenul „arbore” în scrierile lor. Este clar că nu scriau despre copac așa cum înțelegem acest termen în lumea noastră, ci despre niveluri și stări spirituale. Ce înseamnă Arborele Vieții în raport cu dezvoltarea spirituală a unei persoane?

Răspuns: Arborele Vieții înseamnă că de la rădăcina superioară, care este Creatorul, coboară un trunchi și ramuri, de-a lungul cărora coboară forțe spirituale care hrănesc oamenii, animalele și tot ceea ce trăiește, pentru a le ajuta să se dezvolte până la nivelul în care se apropie și mai mult de Creator.

Lumea vegetală care iese din Creator există pentru a permite tuturor creaturilor vii și oamenilor să atingă nivelul Creatorului.

Din punct de vedere spiritual,  Arborele Vieții este o stare intermediară între Sefira Keter superioară și Sefira Malchut inferioară. De aceea există pentru a lega aceste două categorii opuse: Creatorul și creația. În forma și în măsura în care creația dorește să devină asemenea Creatorului, ea primeşte această oportunitate și se uneşte cu Creatorul.

Comentariu: Foarte des, Arborele Vieții este înfățișat sub forma unui desen cu rădăcini în partea de sus și ramuri în partea de jos.

Răspunsul meu: Desigur, pentru că rădăcina este Creatorul, iar ramurile sunt deja mai jos, fiind cauză și efect. Cauza este întotdeauna în lumea superioară și efectele ei se reflectă în lumea noastră.

KabTV “Stări Spirituale” 6/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: