Arta de a Cistiga

Scena pregatirii pentru revelatia Lumii Superioare este destinata atingerii proprietatii de daruire. Aceasta deoarece Lumina este in jurul nostru, si primirea acesteia depinde doar de similaritatea dorintelor noastre, cu ea.

Pregatirea este un proces complex care necesita o abordare corecta. In primul rind, persoana are nevoie sa inteleaga ca pregatirea este posibila doar in grup deoarece toate corectiile rezulta din unificarea sufletelor intr-un singur suflet comun. Baal HaSulam scrie in articolul sau “Libertatea” ca iubirea pentru aproapele cuiva este un principiu general, colectia tuturor corectiilor. Si intreaga sa realizare poate fi facuta doar impreuna.

In al doilea rind, noi presupunem ca ne putem corecta singuri, si cind o perturbare vine, pare ca trebuie sa ii rezistam cu propriile forte. In realitate, munca noastra consta in unificarea cu Creatorul, si nu in cucerirea raului; doar in acest mod va fi infrint raul. De aceea, eu nu fug de rau ca si de puternicul Faraon; mai degraba, folosesc acest Faraon ca un scop al unificarii cu Creatorul.

Este scris ca Faraonul a fost acela care a adus fiii lui Israel, mai aproape de Creator. Pentru mine, Faraonul este ca o rasplata, deoarece inseamna ca am meritat aceasta forta. Multumita lui, dincolo de el, eu o sa ma unesc cu Creatorul. Este imposibil a face asta fara el.

Eu operez intr-un sistem, un cimp de forte. Aceste forte nu sint nici bune, nici rele, si intrebarea este cum sa le folosesc in timp ce ma aflu intre ele. Totul depinde de abilitatea mea de a le folosi pentru avansare.

In acest mod, nu ma lupt niciodata singur. La inceput, nu am nici o alta „arma” ci doar forta analizei. Cind imi folosesc corect puterea, doar pentru analiza, atunci identific corect situatia si ma indrept spre victorie folosind forta Creatorului.

Toate situatiile vin de la Creator, cu scopul de a ne „antrena”, ca si intr-un joc educational. In timp ce „joc”, am nevoie doar sa gasesc cele mai bune mijloace care sa ma conduca spre un alt pas in vederea conectarii si adeziunii, catre iubirea pentru ceilalti. In acest caz, eu vad ca toate fortele au fost chemate pentru a ma servi in acest scop. Nu exista greseli sau intentii malitioase, ci doar merite si profituri. Justific totul si simt ca totul este acolo pentru a ma ajuta.

O persoana trebuie sa mentina constant aceasta atitudine, si atunci calea care se desfasoara inaintea lui, este ca un covor rosu.

Din 1-a parte a Lectiei Zilnice de Cabala 10/7/10, “Cei drepti se simt Bine si cei Drepti se simt Rau”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: