Arunci o monedă sau te gândești?

962.4Întrebare: Trebuie să luăm multe decizii în fiecare zi. Romanii, de exemplu, aruncau o monedă. Aveau chiar o vorbă: fie pajură, fie cap. Cu alte cuvinte, totul sau nimic. În 1845, moneda a rezolvat problema numelui orașului Portland, Oregon, care inițial trebuia să se numească Boston, dar moneda a arătat contrariul și a devenit în schimb Portland.

Oamenii de știință au efectuat un studiu. Oamenilor care trebuiau să ia o decizie vitală li s-a spus să „aruncă o monedă”. Au aruncat o monedă și când le-au verificat după șase luni, au văzut că oamenii s-au simțit bine după decizia lor de a arunca o monedă.

Oamenii de știință cred că aceasta este alegerea mediei de aur. Cum crezi că ar trebui să luăm decizii: cu o monedă sau în alt mod?

Răspuns: Cred că dacă vorbim despre lucruri serioase, de exemplu, alegerea numelui orașului, atunci trebuie să facem un sondaj general. Dacă aceasta este un fel de problemă privată, dar mai aveți o familie și așa mai departe, atunci rezolvați-o în conexiune cu ceilalți.

Întrebare: Înseamnă că nu iau singur decizia, dar trebuie să țin cont de tot și de toată lumea?

Răspuns: Desigur. Nu poți decide totul.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă am un astfel de caracter încât să iau singur decizii?

Răspuns: Înseamnă că nu ai primit încă suficiente lovituri, de la familie, copii, părinți, oameni din jur, țară, de la orice. Încă trebuie să ții cont de toată lumea.

Întrebare: Ce ar trebui să se întâmple când șeful țării, liderul, ia o decizie?

Răspuns: Dacă ia o decizie singur, atunci nu este un lider. El trebuie să înțeleagă cum trebuie să ia decizii pentru ca acestea să fie aprobate de majoritatea oamenilor și să poată vorbi bine despre el.

Acest lucru sugerează că a luat decizia corectă, nu pentru a se respecta, ci pentru a confirma că a luat decizia corectă.

Comentariu: Adică atunci când oamenii spun: „Ce binecuvântare că am avut un astfel de lider. Ne-am simțit foarte bine sub conducerea lui.”

Răspunsul meu: Da, așa trebuie să ia decizia pentru ca oamenii să vorbească despre el așa. Nu pentru că vrea ca oamenii să vorbească așa despre el pentru a fi mândru și așa mai departe, ci pentru că este mulțumit că a luat decizia de acord cu oamenii. Este foarte important.

Întrebare: Ce înseamnă să iei o decizie în conformitate cu Creatorul?

Răspuns: Înseamnă să fii printre astfel de înțelepți care te-ar ajuta să înțelegi gândul Creatorului și să iei o decizie în conformitate cu acesta și cu Creatorul.

Întrebare: Ce decizie ia un înțelept care este în conexiune cu Creatorul?

Răspuns: Cum să muți oamenii la Creator, nu există nimic altceva.

Întrebare: Adică, când spunem „decizii fatale”, pentru înțelepți sunt acestea doar acelea care implică aducerea oamenilor la Creator?

Răspuns: Numai acestea. La urma urmei, nu există nimic altceva pe lume. Orice altceva este doar acoperit cu tot felul de cuvinte diferite, dar practic este aceeași dorință.

Comentariu: Adică, dacă, de exemplu, liderii lumii noastre decid cum să realizeze reforma economică, cum să construim ceva…

Răspunsul meu: Este întotdeauna aceeași întrebare: „Cum să faci un pas mai aproape de Creator?” Poate fi economia sau sănătatea, sau orice altceva!

Întrebare: Pur și simplu nu simt asta, nu?

Răspuns: Ei nu simt asta, dar înțeleptul o simte. Soluția este întotdeauna în a fii mai aproape de Creator.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 08.04.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: