Arvut spiritual, nu material

Întrebare: Atunci când discutăm cu marele public despre Arvut (garanția mutuală), ne referim la Arvut material, nu spiritual?

Răspuns: Dacă vorbiți despre Arvut material, este o conversație politică. Dar, dacă vorbim despre Arvut spiritual, atunci este vorba despre spiritul din interiorul oamenilor prin care putem schimba totul. Vorbim despre forța care se găsește în centrul grupului, în centrul conexiunii.

Nu cerem oamenilor să se adune și să pună ordine în birourile guvernamentale, în societatea umană, în viața fizică, în școli, poliție și așa mai departe. Vorbim despre descoperirea unei forțe superioare unică în interiorul conexiunii noastre. Această putere este numită puterea conexiunii, puterea Arvut, și poate organiza întreaga noastră viață.

Dacă dorim să corectăm totul și să organizăm totul prin puterea noastră fizică, trebuie să luptăm cu cineva și să organizăm un război civil în cadrul națiunii. Dar nu dorim să luptăm cu nimeni. Dorim doar să stabilim educația pentru oameni. Și, când oamenii se conectează și se unesc prin această educație, prin studiul înțelepciunii conexiunii, ei vor descoperi puterea conexiunii care organizează totul.

Nu ne bazăm pe nimeni, nici pe noi sau forțele noastre. Suntem departe de politică, pentru că Lumina care Reformează va corecta totul.

Întrebare: Dar oamenii nu simt această Lumină.

Răspuns: Lumina nu interesează oamenii; ceea ce contează pentru ei este o viață bună. Lipsa Luminii le aduce toate problemele, în timp ce prin Arvut, ei ating Lumina care Reformează, care va elimina toate problemele. Există un furnizor de Lumină de mare intensitate, dar se găsește la zece pași de voi; și așa, resimțiți puțin vitalitatea care vine din această iluminare. Dar prin Arvut, toată lumea obține puterea de la toată lumea. În acest mod, furnizorul Luminii se apropie de noi și începem să ne simțim mai bine.

Ne întoarcem spre aceeași sursă care ne creează problemele și Îl atragem la noi pentru ca El să corecteze totul pentru noi. Asta funcționează într-o formă foarte simplă. Este necesar doar să atragem această sursă la noi și oamenii se vor simți bine. Ei nu vor întreba de unde provine acest bine. Brusc, ei vor avea sentimentul că totul va fi bine la muncă, în relațiile cu vecinii, cu copiii lor, la școală și în familia lor. Dar vor înțelege că asta se face datorită Arvut, deoarece este vorba despre o acțiune deliberată între Lumină și Kli (vas) și oamenii vor începe să descopere acest lucru. Aceasta este Cabala practică.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 30.05.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: