Aşa încât inima să iubească un prieten cu adevărat

Rabash „Conform cu ceea ce este explicat în privinţa ‚Iubeşte-ţi prietenul ca pe tine însuţi”: înţelepţii noştri au spus: „Împrăştiaţi pe cei răi; mai bine pentru ei şi mai bine pentru lume”. Cu alte cuvinte, este mai bine ca ei să nu existe. Cu toate acestea, este opusul cu cei drepţi: „Adunaţi pe cei drepţi; mai bine pentru ei şi mai bine pentru lume”.

Iniţial nu au fost drepţi. Cei drepţi sunt calităţile noastre corectate. Pe fiecare nivel, când intrăm într-un nivel nou, vechii drepţi cad şi noii păcătoşi se ridică, iar noi îi schimbăm din nou în drepţi.

„Care este înţelesul pentru „drepţi”? Sunt aceia care vor să ţină regulă „Iubeşte-ţi prietenul ca pe tine însuți”. Singura lor intenţie este să iasă din iubirea de sine și să îşi asume o natură diferită a iubirii pentru ceilalţi. Şi, deşi este o Mitzva [porunca] care ar trebui să fie ţinută şi că cineva se poate forţa să o ţină, iubirea este ceva care este dat inimii, iar inima nu este de acord cu ea prin natură. Atunci, ce poate face cineva pentru a face că iubirea pentru ceilalţi să atingă inima?”

Este imposibil. Numai Lumina superioară poate face o asemenea corecţie pentru noi. Nu este în puterea noastră, deoarece necesită două forţe: una care este necorectată şi cealaltă care este puterea corecţiei, pe care noi nu o avem. Noi nici măcar nu ştim cum sau ce ar trebui corectat.

De aceea, ni s-au dat cele 612 Mitzvot: ele au puterea de a induce o senzaţie în inimă. Totuşi, din moment ce este împotriva naturii, senzaţia este prea mică pentru a avea abilitatea pentru a ţine iubirea de prieteni de facto, chiar dacă cineva are o nevoie pentru asta. Prin urmare, acum el trebuie să caute sfatul despre cum să o implementeze în realitate.

Sfatul pentru ca cineva să fie capabil să-şi mărească puterea sa în regula: „Iubeşte-ţi prietenul”, este iubirea de prieteni.

Aceasta vorbeşte despre faptul că acolo este dăruirea şi acolo este de asemenea primirea de dragul dăruirii.

Întrebare: Munca în grupurile de zece, în ateliere şi studiu sunt toate direcţionate numai spre un singur lucru: să atragă Lumina care reformează?

Răspuns: Da, noi nu avem nevoie de nimic altceva. Tora este Lumina superioară care ne corectează dorinţele egoiste şi le schimbă în altruiste. Corecţia unei intenţii egoiste într-una altruistă este numită observarea unei porunci.

De pe KabTV „Ultima generaţie” 4/18/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: