Asamblarea unui sistem de dorințe separate

929Întrebare: De ce este atât de dificil în lumea noastră să aprindem dorința oamenilor de a atinge și de a descoperi lumina superioară, Creatorul?

Răspuns: Există un sistem în care sunt concentrate un număr imens de dorințe. În starea inițială, toate părțile sale erau conectate și sistemul se afla într-o stare absolut echilibrată de eternitate și integritate.

După aceea, a avut loc o ruptură, ceea ce înseamnă că conexiunea dintre părțile din sistem a dispărut. Acele părți rupte care nu fac posibilă conectarea sistemului sunt numite „egoism”.

De ce este bine? Acest lucru se datorează faptului că creatura s-a îndepărtat de Creator și, prin urmare, a apărut în ea independența. Un sistem care era complet similar cu Creatorul a devenit contrar Lui.

După spargere, sistemul și-a continuat dezvoltarea egoistă în lumea noastră. Am ajuns la o situație în care forțele egoiste au ajuns să controleze complet întregul sistem. Dar Ohr Makif (Lumina înconjurătoare), Creatorul, continuă să acționeze în el.

El începe să modeleze sistemul, scoțând și izolând primul cercul exterior, apoi cercul următor și așa mai departe, de la un egoism mic la un egoism din ce în ce mai mare până la cel mai mare egoism.

Sub influența luminii, sistemul a început mai întâi să se refacă pe nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii. Dar când a ajuns la nivelul uman, a apărut o problemă, deoarece aici a fost necesară o înțelegere conștientă, care este locul în care suntem găsiți și depinde de noi să o adunăm și să o gestionăm singuri. În acest fel, misiunea noastră este încheiată.

Începând cu timpul nostru, sistemul a încetat să se dezvolte; și-a finalizat dezvoltarea în forma anterioară la nivelurile mineral, vegetal și animal și am ajuns la nivelul uman. Aici este necesară o atitudine conștientă, o înțelegere a ceea ce facem. Deci, trăim într-un timp care nu este simplu.

Trebuie să restabilim și să reconstituim între noi toate diferitele părți, să adunăm și să asamblăm întregul sistem într-un singur întreg.

Pentru a face acest lucru, trebuie să ne unim și să participăm Cum putem face asta? Omenirea încearcă în mod constant să se adune pentru că natura și societatea o împing spre acest lucru, dar nimic nu a avut succes. Acest lucru se datorează faptului că, pentru a face acest lucru, trebuie să trezim puterea superioară, astfel încât să ne influențeze.

Înțelepciunea Cabalei ne-a fost dată în acest scop. Aceasta explică cum să atragem aceeași forță care ne va modela. Trebuie doar să cerem corect. Înainte de a cere, trebuie să formulăm cererea, nevoia. Tocmai în acest scop studiem. Unde suntem, ce trebuie să cerem, cum cerem? Ceea ce înseamnă, cum dezvoltăm o dorință care este gata să se corecteze. Întreaga înțelepciune a Cabalei ne pregătește doar pentru acest lucru.

KabTV „Fundamentele Cabalei” din 10.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: