Asemănarea cu Lumina

Din Zohar, „Pekudei”, partea I: Acestea sunt documentele Tabernacolului. El spune că toate râurile se vărsa în ocean, iar oceanul nu este niciodată plin. Toate râurile sunt râuri şi izvoare sfinte, Sefirot lui ZA, care erau pline şi au ieşit să lumineze şi să umple marele ocean, care este Malchut. Și pentru că marele ocean este plin cu aceste râuri, el da apa tuturor animalelor de câmp, după cum e spus, şi ele vor da apa tuturor animalelor de câmp, care sunt nivelurile lui BYA.

Întrebare: De ce această parte din Pekudei, începe cu cuvintele „Acestea sunt documentele”?

Răspuns: Unde altundeva poţi fi luat în cont, decât în Malchut, ceea ce înseamnă în dorinţă care trebuie să fie corectată şi înălţată, şi cu care trebuie să lucrezi? Doar după ce descoperi singură dorinţă generală, tu poţi vedea cum a fost sfărâmata, că rezultat al păcatului omului, ceea ce a dus la împărţirea şi divizarea singurei dorinţe, adică, a dus la evoluţia omenirii. Doar atunci este posibil să înţelegem cum omenirea este corectată treptat, deşi, în prezent, există sub formă corpurilor individuale, dorinţe separate care trebuie să fie unite, pentru a fi un om într-o inimă, şi pentru a se întoarce la sursă lor.

De aceea, sunt clare instrucţiuni în Tora, despre cum să ajungem la acest nivel. Conexiunea este realizată cu ajutorul Luminii Superioare, care a creat dorinţă generală, şi îi dăruieşte energie şi planul evoluţiei.

Noi observăm cum totul se dezvoltă în lume, dar nu ştim de unde toate provin, unde este sursă de energie pentru această evoluţie, şi care este planul ei. Noi pur şi simplu existăm în ea, şi spre deosebire de nivelurile neanimat, vegetal şi animat ale naturii, noi putem să ne privim de pe margine, să ne uităm la natură din jurul nostru, şi să vedem că totul se dezvoltă într-o anumită direcţie.

„Toate râurile se vărsa în mare”, acestea sunt râuri de Lumina, care se vărsa din lumea Atzilut şi, treptat, corectează părţile lui Malchut, şi ne aduc la conexiune.

O parte a dorinţelor noastre fizice, numite animalele de câmp, este hrănită de Lumina Superioară, şi aşa noi evoluăm. Tot ce am construit pe această planetă, este rezultatul evoluţiei dorinţei noastre inconştiente, fizice şi egoiste, deocamdată.

Există diferite teorii şi ştiinţe care încearcă să înţeleagă procesul evoluţiei, dar, în final, ele nu contribuie cu nimic, şi nu au niciun efect asupra evoluţiei generale.

Încercarea lor de a impune o anumită ideologie într-un mod artificial, nu duce la nimic, după cum am văzut în URSS, Cuba, China şi alte tiranii care au implementat abordări contradictorii evoluţiei naturale. Până la urmă, au trebuit să renunţe la principiile lor, la ideologii şi planuri care păreau corecte, şi s-au întors la percepţia normală egoistă la care natură ne-a condus.

Întrebare: Dar nu sunt toate regimurile comuniste bazate pe un anumit sentiment de conexiune?

Răspuns: Bineînţeles, regimurile comuniste sunt cele mai vechi tipuri de regim; în societatea primitivă totul era comun, aşa că o putem numi comunistă. Nu este o idee nouă.

Era oportunismului a fost urmată de era ideilor lui Marx, şi din păcate, au denaturat ideile lui. În loc să educe oamenii să coopereze şi să îi direcţioneze la acceptare generală şi egalitate, pentru că avansarea depinde de fapt pe educaţie şi cunoaştere, multe societăţi au început să stabilească tiranii puternice, care până la urmă erau opuse naturii.

Conform înţelepciunii Cabală, noi învăţam cum râurile, adică Lumina, intră în Malchut din Atzilut. Doar o parte mică, partea de sus a lui Malchut, care este Keter, intră în lumea Atzilut, şi celelalte 9 Sefirot ale lui Malchut, sunt în lumile Beria, Yetzira şi Asiya. Lumea noastră este ultimul nivel al lumii Asiya.

Râurile de Lumina ne afectează egoul, îl dezvoltă, şi ne forţează pe fiecare dintre noi să recunoaştem umilinţă noastră şi umilinţă societăţii egoiste pe care o construim. Cum putem schimbă asta, şi ridica lumile Beria, Yetzira şi Asiya, incluzând lumea noastră, care este la nivelul cel mai jos al lumilor, până la lumea Atzilut? Până la urmă, evoluţia umană ar trebui să ţintească doar la asta.

Tora ne da instrucţiunile pentru soluţia corectă la această problemă, şi anume, să ajungem la echivalentă în formă cu Lumina! Dar, noi nu vrem să facem asta, pentru că Lumina ne arată că noi trebuie să renunţăm la egoul nostru, şi să începem să muncim deasupra lui, unindu-ne unul cu altul, pentru că lumea Atzilut este lumea conexiunii absolute între toate forţele şi tendinţele separate.

Atzilut” provine de la cuvântul ebraic „Etzlo” – „în El”, ceea ce înseamnă o dorinţă corectă în care se descoperă întreagă trăsătură a Luminii.

Asta înseamnă că noi trebuie să încercam să facem parte din curentul care ne direcţionează la Malchut din Atzilut, contrar diversiunilor din înclinarea majoră. Omenirea începe să realizeze că nu există altă posibilitate, şi că există un plan exact conform căruia noi trebuie să avansam, altfel, ne vom confruntă cu anihilarea.

Din „Secretele Cartii Eterne”, KabTV, 16/10/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: