Asemănător luminii

Întrebare: Ce înseamnă a fi asemănător luminii?

Răspuns: Lumina este caracteristica dăruirii care se realizează în noi sub o singură formă, conexiunea reciprocă. Deci, ce trebuie să dau, să ofer, cui? Cum? Ce am? Să presupunem că vă dau cafeaua mea sau o felie de pâine…

Nu, darul meu nu este de a oferi ceva exterior; mai degrabă, eu mă dăruiesc. Asta înseamnă că ader la voi, la dorințele voastre, la aspirațiile voastre, așteptările arzătoare. Cu asta, devin un ajutor complet pentru voi. În acest mod, producem caracteristica dăruirii, sau chiar o caracteristică mai mare, iubirea. Astfel se realizează similitudinea și echivalența noastră cu Creatorul. Cum El se găsește în noi, El vrea să fie descoperit. Asta ne dorim cu privire la fiecare prieten.

Este, deci, imposibil a deveni asemănător Creatorului înainte ca voi să vă transformați pentru a fi ca El, cu ajutorul dăruirii mai mari față de prietenii voștri sau cel puțin, față de unul dintre ei; nu contează.

Atunci când nu munciți de dragul vostru, atunci sunteți complet indiferenți față de restul lumii, nu o simțiți și este fără gust. Și dacă puteți să vă conectați la aceasta, veți deveni asemănători Creatorului.

Întreaga lume exterioară este dezvăluirea Creatorului sub o formă care este opusă nouă. Din momentul în care atragem această lume la noi și aderăm la ea, cu iubire pentru toată lumea, pentru dușmanii noștri, pentru adversarii noștri, pentru masele de milioane de oameni care sunt complet fără importanță pentru noi, puțin câte puțin, în cercuri, dezvoltăm o relație identică cu Creatorul. Creatorul se găsește în ei, și noi Îl descoperim în ei. Este ceea ce numim ”Locuiesc în mijlocul poporului meu”. (Regi II, 4:13)

Din congresul de la Soci, Lecția 2, 25.08.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed