Asistentul nostru credincios

Întrebare: A fost realizat un studiu la Harvard timp de 80 de ani, unde oamenii de știință au încercat să afle principalul factor al fericirii în viața oamenilor. Au ajuns la concluzia că relațiile dintre oameni sunt cele mai importante.

Pe de o parte, ne dorim cu adevărat să fim fericiți și înțelegem că cel mai important factor sunt relațiile. Investim mulți bani în medicină, dedicăm mult timp unui stil de viață sănătos, chiar dacă înțelegem că factorul decisiv chiar și pentru sănătatea umană este relația dintre oameni.

Și totuși, oricât am investi, nu putem realiza pe deplin, chiar pur egoist, că relațiile dintre noi sunt cel mai important lucru. De ce?

Răspuns: Pentru că egoismul este un ajutor împotriva ta. Nu te împinge doar să faci ceea ce este bine pentru tine. Acesta este un asistent foarte special, care nu vă conduce să atingeți cea mai confortabilă stare animală, ci să atingeți o stare superioară. Numai într-un mod special.

Egoismul este construit pe baza faptului că îl abandonezi și te ridici deasupra lui. Împinge în mod constant acest lucru, dar exact în sens opus.

Prin urmare, în lumea materială nu există un ajutor mai mare pentru dezvoltarea noastră decât egoismul, deși ne confruntă constant cu noi înșine. Ne împinge în mod constant la luptă, la contrarii, la contradicții, totul pentru a afla cine suntem, ce suntem, pentru ce suntem.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 30.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: