Aspirând pentru adevăr

Întrebare:  Cunosc unii oameni care, prin practici spirituale și respingerea dorințelor, trăiesc de dragul divinului și intră cu ușurință în domeniul spiritual. Cu toate acestea, nici unul dintre ei nu este angajat în Cabala. De ce insiști că dezvăluirea Creatorului este posibilă numai cu ajutorul Cabalei?

Răspuns: Nu insist pe nimic si nu susțin pe nimeni. Am propia mea înțelegere. Dacă cineva vrea să-o stăpânească, poate învăța din materialele pe care le punem pe Internet. De asemenea, nu vreau să dezbatem care metodă este mai bună pentru a studia sau pentru a merge mai departe.

De ce ar trebui să descurajez pe cineva dacă are sau nu dreptate? În măsura în care o persoană se străduiește pentru adevăr, își găsește propria sa metodă, aspiră în continuare și avansează. Cel mai important este să nu te oprești. Prin urmare, indiferent ce faceți, vă sfătuiesc doar un singur lucru: continuați să mergeți mai adânc, să vă extindeți și să nu vă fie teamă de nimic.

Tora / Cabala nu acceptă respingerea egoismului, deoarece este chestiunea noastră. Cu cât o folosim mai mult, cu atât mai mult avem șansa de a ne ridica.

Spre deosebire de religii sau cele mai multe practici spirituale, Cabala folosește cu bucurie egoismul, ca dar al Creatorului. La urma urmei, egoismul separă ființa umană și întreaga creație de Creator. Și dacă vrem să distrugem ego-ul sau să anulăm dorința în sine, atunci ce ar mai rămâne din noi?

Din lecția despre Cabala în limba rusă, 18.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: