Aspirati catre lumina intelepciunii!

Întrebare: În „Introducere la studiul celor Zece Sefirot,” Baal HaSulam scrie că o persoană trebuie să depună eforturi pentru a înţelege ceea ce se studiază. Acest lucru se aplică si pentru a studia Zoharul?

Raspuns: Desigur! Pana la urma, din ambele, TES şi Zoharul, nu înţelegem nimic. Dar, pentru a înţelege, înseamnă sa aspir sa stiu. Sa ştiu, nu sa înţeleg!  Înţelegerea survine mai târziu. În primul rând, trebuie să ştim, adică trebuie să ni se dezvăluie lumea de Sus şi sa ne conectam cu aceasta în echivalenţă de forma, după cum este scris: „Si Adam a cunoscut pe Hava (Eva).”

In spiritualitate, mintea ( Lumina lui Hochma sau Intelepciunea) vine dupa gradul corectiilor dorintei, in Lumina lui Hassadim (Mila) si nu in acord cu excelenta munca a celulelor creierului, memoriei, sau impulsurilor electrice care trec prin creier. Putem adauga electrozi si memorie celulelor creierului uman, dar nu ne va ajuta sa obtinem cunoastere! Este descris ca: „ Nu inteligentul invata.”  Totul depinde de corectia de catre Lumina Hassadim, inca de cand lumina din Hochma are ceva in care sa se  imbrace.

Legătura între Hochma şi Hassadim este considerată ca fiind „Şi Adam a cunoscut-o pe Hava, soţia sa.” Adam este Hassadim, şi Hava (Eva) este Hochma îmbrăcata în Hassadim. Putem avansa numai în conformitate cu acest principiu.

Prin urmare, indiferent de ceea ce vom studia, Zoharul sau TES, trebuie să ne gândim doar la corectarea  dorintei, locul pe care Lumina Hochma il va îmbrăca. Astfel, vom deveni într-adevăr înţelepti pentru ca vom obţine înţelepciunea interioara, atunci când lumina Hochma se va îmbrăca în Lumina interioara a lui Hassadim.

Vedem o mică valoare în înţelepciunea externa care caracterizează „Cabalistii de la Ierusalim”, după cum Baal HaSulam ii eticheteaza. Nu conteaza cat de bine o persoana memoreaza tot ceea ce este scris in carti, acestea nu fac decat sa-l debusoleze.

Aceasta nu inseamna ca nu ar trebui să ştim aceste texte, dar noi trebuie să aspiram sa ne fie dezvaluite ca Lumina Hochma în Lumina Hassadim. Noi nu ar trebui să depunem eforturi pentru a umple mintea cu informaţii din carte.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Kabbalah 1.11.2010, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: