Astfel încât ascunderea să nu ascundă Creatorul

Întrebare: Ce se întâmplă când Creatorul este revelat în ceea ce privește mintea și sentimentele? Îl justific pe deplin sau nu?

Răspuns: În mod natural justifici Creatorul. Dar adevărul este că revelația are loc deasupra ascunderii, care nu se duce nicăieri.

Să spunem că revelez ceva în acțiunile Creatorului în legătură cu mine. El apare pentru mine ca bunul care face bine și mă conduce la scop. Și apoi asta se ascunde de mine și pe măsură ce intru în ascundere trebuie să încerc să fac tot ce pot mai bine să acționez ca și cum sunt în revelație.

Cu alte cuvinte, ascunderea nu mă izolează de Creator ci din contra, face posibil să acționez ca și cum sunt în revelație.

Întrebare: Pot să spun că eu însumi ascund Creatorul?

Răspuns: Natural. Egoismul meu Îl ascunde de mine. În starea de revelație, nu mă asociez cu egoul meu și îl ascund de Creator.

Întrebare: Deci în dubla sau singura ascundere, Creatorul se ascunde pe El Însuși de egoismul meu?

Răspuns: Sunt multe nuanțe diferite: fie Creatorul se ascunde El Însuși de mine sau mă ascunde pe mine de mine însumi.

Adevărul este că orice stare este formată din patru niveluri, iar noi trebuie pe fiecare dintre ele să ne stabilim ca și cum suntem în revelație maximă. Prin orice stare trec, trebuie să încerc să tratez tot ceea ce se întâmplă cu mine ca și cum sunt în revelație deplină astfel încât niciun întuneric, nicio ascundere să nu mă coboare.

De pe KabTV „Stările spirituale” 1/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed