Atacul asupra ascunderii Creatorului

583.04Sper că aţi avut timp să vă pregătiţi pentru congres și să vă simțiți mai independenți. Vom încerca să îl parcurgem în așa fel încât să simțim cu adevărat Kli-ul(vasul) pe care trebuie să-l creăm împreună pentru a-L dezvălui pe Creatorul din el. Acesta este cel mai important lucru.

Numele congresului vorbește de la sine: „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru”. Asta în principiu, este ceea ce ar trebui să facem toți și toți împreună, în ajutor reciproc. Și atunci vom simți constant lumea în care existăm de fapt, nu în sentimentele și percepțiile noastre sparte, ci în lumea Creatorului.

De fapt, nimic nu a fost spart. Totul există doar în simţurile noastre. Dacă le corectăm, vom simți întreaga creație reală, eternă.

Natura minerală, vegetală, animală și umană este tot ceea ce percepem astăzi în simţurile noastre sparte. Nu putem scăpa de asta. Asta este tot ce există în noi, și asta suntem noi. Simţirile noastre împart lumea în: eu și restul.

Dar știm din Cabala că nimic nu a fost spart cu adevărat. Totul există în întregime, iar spargerea este doar în noi. Acesta este primul, principalul punct de la care trebuie să pornim; tot ce există, există în mine.

Și dacă îmi corectez percepția asupra lumii, atunci voi simți o altă lume. Depinde de mine. De aceea metoda noastră se numește înțelepciunea Cabalei – cum să primești, să te percepi și să te simți pe tine însuți și tot ce te înconjoară.

Cabaliștii, acei oameni care au stăpânit această calitate specială a percepției și nu sunt deranjați de calități egoiste, spun că este posibil să percepem lumea așa cum este cu adevărat și nu așa cum ni se pare ca este reflectată în simțurile noastre.

Ne putem adapta simțurile pentru a simți lumea într-un mod diferit și ne putem îmbunătăți treptat percepția fără a implica obstacole egoiste în ea. Și atunci vom percepe lumea ca o singură forță superioară, binevoitoare, pe care în raport cu noi înșine o numim Creator.

„Lumea” (Olam) vine de la cuvântul „Alama” (ascundere). Înseamnă că lumea noastră este o ascundere. Prin urmare, sarcina noastră este să ne stabilim astfel încât să percepem nu lumea pe care o simțim acum ci ceea ce se ascunde în spatele ei, Creatorul Însuși.

Cum putem face asta? Calibrați-vă pentru asta. Cum mă calibrez pentru asta? Îndepărtați obstacolul. Și există un singur obstacol – noi.

Prin urmare, trebuie să atacăm ascunderea Creatorului sau să ne atacăm egoismul care ne scindează și ne fragmentează întreaga percepție în bucăți, în părți separate, în niveluri care sunt mai apropiate, mai depărtate şi așa mai departe.

Trebuie să ne asigurăm că percepem lumea ca un întreg și nu ca fiind sfâșiată de organele noastre egoiste ale simțirii.

Din Congresul Internaţional “Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/6/22, „Apropierea de Creator prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed