Atât iubirea, cât și ura

557Comentariu: Înainte de a începe să studiez înțelepciunea Cabala, am crezut că iubirea și ura nu au legătură, că ura este un lucru și iubirea altul. De asemenea, nu am înțeles cum o persoană le poate simți pe amândouă în același timp.

Răspunsul meu: Acest lucru se datorează faptului că în lumea noastră nu suntem în măsură să conectăm opușii. În cel mai bun caz, putem înțelege faptul că ei distrug, ceea ce înseamnă că se distrug reciproc, dar nu putem înțelege că aceștia există reciproc, că se completează reciproc și că se definesc reciproc. Asta nu se întâmplă în lumea noastră.

Ideea este că nu există ură fără iubire și nu există iubire fără ură. Mai mult, dacă nu poți susține iubirea și ura împreună, înseamnă că nu ai nici iubire reală, nici ură reală.

Întrebare: Ce determină creșterea urii într-o persoană? Este această creștere proporțională cu iubirea viitoare?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă numai într-un grup care dorește să dobândească atributul de dăruire. Dacă o persoană are un grup mic și dorește să fie în strâns contact reciproc cu acesta și chiar să simtă iubirea, începe să simtă diferite tulburări care îl aduc la recunoașterea naturii sale rele. Depășind aceste tulburări, el avansează.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” , 29.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed