Atât sentimentele cât și mecanica

Întrebare: Încă o dată am abordat studiul Prefeței la Înțelepciunea Cabala (Pticha), însă la un nivel nou, prin sentimente. Este atât de interesant, atât de profund, că încă odată ne lipsesc detaliile tehnice.

De ce, atunci când începem să punem orice întrebări tehnice, acest lucru ne îndepărtează de percepția senzorială în care am intrat, ne dă la o parte din ea?

Răspuns: Asta se întâmplă doar la început. De exemplu, atunci când oamenii învață să cânte la un anumit instrument muzical, la început omul trebuie să lucreze la tehnică. Ei trebuie să facă exerciții și să se învețe cu instrumentul.

De îndată ce îl stăpânesc, atunci este ca și cum se unesc cu acesta, iar instrumentul începe să exprime sentimentele lor, acelea pe care nu le pot exprima pe ei înșiși. Iau o vioară în mână și cânt în într-un mod în care nu am putut niciodată. Însă prin mânuirea ei, prin tânjire, prin sunetele ei, mă pot exprima.

Este la fel și aici. Mai întâi trebuie să învățăm instrumentul. Sentimentele noastre sunt instrumentul, nimic mai mult decât sentimentele, deoarece noi suntem doar dorința de a primi plăcere. Asta este ceea ce a creat Creatorul în noi.

Pentru a exprima sentimentele noastre pentru Creator, trebuie să le ducem deasupra egoismului nostru, adică prin dorință, spre prieteni. Este o oportunitate foarte mare, specială, minunată, ca să trecem sentimentele prin ei, deoarece altfel n-am să ajung în Creator!

Grupul pentru mine este un instrument la care cânt. Dacă nu l-aș fi avut, nu aș fi putut să transmit nimic Creatorului. Prin urmare, spargerea dorinței comune într-un număr vast de dorințe îmi oferă oportunitatea de a cânta, ca la clapele unui pian, tot felul de melodii de conexiune. Din ele asamblez o simfonie, un cântec de iubire pentru Creator. Acestea sunt sentimentele. Totuși, ei lucrează la matematică, la dorințe.

De câteva ori la lecțiile noastre, v-am spus despre prietenul meu care a lucrat la restaurarea unei orge în Catedrala Riga. Mi-a spus cât este de complex acest instrument. Avea cărți și articole despre structura orgii cu formule matematice complexe, inclusiv diametre, presiune, acorduri și așa mai departe.

Apare o întrebare: ce vom studia: mecanica, sau cum putem cu ajutorul ei să trezim sentimente?

De ce? Că să putem să devenim în totalitate stăpânii dorinței pe care El a creat-o și cu ajutorul ei să exprim totul în același fel în care o face El, precum calitatea dăruirii în relație cu calitatea Lui de dăruire. Așa încât să ne putem conecta, să aderăm la El.

De aceea, noi nu intrăm în sentimente fară o conexiune cu mecanica. În prezent noi nu acordăm atenție sentimentelor deoarece de îndată ce intrăm în acest lucru, noi nu înțelegem ce ni se cere. Trebuie să ne dezvoltăm percepția noastră senzorială, iar apoi cântam.

Ne vom uita la diferite desene și plângem sau râdem – fiecare va avea propria reacție. Nu aveți idee cât de multe desene sunt, mii. Așa că nu trebuie să iți faci griji despre mecanică. Vei avea toată mecanica pe care o vrei.

Astfel vom ajunge la acest nivel. Apoi totul va fi echilibrat: atât sentiementele cât și mecanica. Vei putea să cânți perfect la instrument și să-ți exprimi sentimentele prin ei astfel încât atât tu, cât și Creatorul, veți fi cu adevărat într-o înțelegere și o bucurie comună.

Din lecția de Cabala în limba rusă 4/4/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: