Atingerea Forței Superioare

Întrebare: Întrebarea despre sensul vieții este individuală sau comună tuturor?

Răspuns: Înțelegerea rădăcinii vieții este comună tuturor. Dar o știi individual.

Începi să vezi că universul real este etern, infinit și există și în această mișcare eternă, infinită. Nu există moarte în afară de cea care ni se pare, deoarece aceasta nu se încadrează decât asupra stării noastre animale. Starea superioară nu este afectată de moartea corpului animalului.

Vezi că cunoașterea vieții este atingerea Forței care guvernează întreaga Natură. Noi îl numim „Creator” pentru că ne-a creat. Dar nu este ceea ce este implicat în religii. Această Forță este atinsă în proprietățile pe care le dobândim, absolut clar, experimental. Începi să simți cum totul există în jurul tău și, în același timp, te ridici la acest nivel.

Îți devine clar ce înseamnă om, cum este el diferit de lumea minerală, vegetală și animală. La urma urmei, toate există în cadrul unui mic egoism pământesc, inclusiv noi.

Iar dacă te ridici deasupra egoismului tău animal, atunci începi să atingi starea eternă, perfectă în această lume, în această viață. Iar existența noastră materială nu ne limitează în niciun fel.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 24/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: