Atitudinea Cabalei față de religii

Intrebare: Sunt un student al lui Rav de aproape opt ani; il respect, ii sunt recunoscator pentru invatamintele lui si caut sa implementez invataturile si sfaturile lui cum pot mai bine, la fel ca oricare al student al Ravului.

Crescut precum un musulman, in ultima vreme, am avut o multime de  preocupari cu privire la discutiile despre credinta musulmana, cu privire la intrebarile ridicate si raspunsul lui Rav la ele, in ceea ce priveste pericolul islamist si musulmanii. Nu cred ca Rav este anti-islamist sau impotriva oricarei alte credinte. Am incredere in Rav, dar nu pot opri durerea atunci cand subiectul este in discutie in jurul meu.

Nu sunt sigur ca raspunsul dat de Rav este mereu perceput corect de majoritatea studentilor sai si a celor care il asculta; unii dintre cei mai devotati studenti ai lui Rav au devenit anti-musulmani, ca sa fiu sincer.

Nu sunt un musulman practicant, dar cunosc multi musulmani, inclusiv familia mea, in care sunt oameni buni si care practica credinta lor in cel mai bun mod, fara sa simta ura si invidie pentru cei din jur.

Studentii lui Rav, crescuti ca musulmani, isi asuma foarte multe riscuri studiind cabala si sunt sigur ca Rav este constient de asta. Nu stiu care este solutia, dar sigur, dand impresia neintentionata ca o religie este mai daunatoare decat alta nu poate fi de foarte mult ajutor.

Ii doresc multa sanatate si succes mereu lui Rav.

Raspuns: Cabala nu este impotriva religiilor, pentru ca toate se trag din ea. Baal HaSulam scrie că, si la sfarsitul corectiei naturii umane, va fi un loc pentru religii.

Sunt doar impotriva distorsionarii religiilor din ziua de azi. Iudaismul s-a transformat in metoda efectuarii numai a actiunilor mecanice, crestinsimul se angajeaza in decoratiuni externe, iar islamul demonstreaza ura in tot si in toate.

Intr-adevar, sursa tuturor religiilor, Cabala (vezi articolul lui Baal HaSulam “Esenta religiilor si scopul lor”) cheama toate natiunile lumii doar la unificare si dragoste deasupra egoismului lor.

Practica din islamul prezent activeaza ura si crimele. In acelasi timp, s-au expulzat cabalistii islamului, sufistii, din mediul lor. Ma intalnesc cu ei doar in exilul lor din tarile Arabe. Asadar nu pot ura adevaratul islam, ci doar pe cei care il distorsioneaza astazi si il transforma intr-o practica a urii catre oamenii altor religii, chiar si impotriva islamistilor insăși.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: