Atributele Cabalistului

Întrebare: Poate Cabalistul să fie supărat și nerăbdător cu cei din jurul lui uneori ?

Răspuns: În cazul în care o persoană care se angajează în răspândirea înțelepciunii Cabala si vrea să realizeze ceva, simte cu siguranță tensiune și furie, are îndoieli și diferite întrebări, cum ar fi in ce mod ar trebui să acționeze cel mai bine posibil și dacă ar trebui să facă munca lui într-un fel sau altul. Cu toate că este deja inclus în forța superioară, el are libertatea de a alege sa o folosească într-un mod mai bun, și așa există loc pentru toate sentimentele umane.

Intrebare: Ca si Cabalist ai fost ofensat vreodată de ceva ?

Răspuns: Nu, cum pot fi ofensat ? Pot fi ofensat doar de forța superioară care ia totul asupra ei însasi.

Întrebare: Este tipic unui cabalist să se simtă responsabil ?

Raspuns: Un cabalist simte cel mai mare sentiment de responsabilitate pentru că nimic nu îl obligă să lucreze pentru binele altora, cu excepția unui sentiment de responsabilitate și angajament pe care le-a luat asupra sa. Sentimentul de responsabilitate pe care el il are e numai cu privire la Creator și nu la altcineva. În măsura în care un cabalist se dezvoltă spiritual, el devine din ce în ce mai puțin lacom. El îi învață pe oameni cum să il descopere pe Creator în conexiunea corectă dintre noi; el serveste ca profesor pentru elevii săi,  consilier, mentor și antrenor până când elevii săi pot avansa în mod independent. Apoi, el simte că nu are nevoie de nimic și este doar fericit că acestia nu mai au nevoie de el și că ei pot avansa pe cont propriu.

Întrebare: Un cabalist trebuie să fie curajos ?

Răspuns: Toată lumea trebuie să fie curajoasa și mai ales un cabalist. El trebuie să înțeleagă în mod clar că este în conflict cu Creatorul care i s-a revelat în diferite moduri. O persoană care suferă astfel de transformări are nevoie să fie persistent, incapatanat, curajos și statornic. Un cabalist nu poate fi laș în nici un caz, dar trebuie să fie în măsură să rămâna la părerea lui atunci când se confruntă cu Creatorul, atunci când Creatorul îl testează și încearcă să-l abată de la calea cea dreaptă, cand invoca în el diferite îndoieli, care il întăresc. Această intarire este atinsa, datorită rezistenței foarte puternice a unei persoane.

Întrebare: Este tipic unui cabalist să simtă frica ? De ce sa-i fie frică ?

Răspuns: Nu, frica dispare. Un cabalist se poate teme de un singur lucru : că el nu poate face ceea ce trebuie să facă în mod corect.

Întrebare: În ce măsură este  simțul umorului important pentru un cabalist ?

Răspuns: Un simț al umorului este foarte important în activitatea unui cabalist. Apreciez umorul și glumele, așa a făcut Rabash, profesorul meu, care asculta glumele pe care le spuneam cu mare plăcere. Umorul este un gând genial care vine în minte atunci când o persoană  se confruntă cu mai multe situații incomode care se contrazic una pe alta și știe cum să le conecteze.

Întrebare: Simte un Cabalist rușine, și dacă da, de ce ?

Răspuns: Un cabalist simte rușine numai dacă nu folosește o oportunitate de a atribui totul Creatorului ; nu este rușinea de a fi în stare să facă ceva și să nu o faca pentru că totul este îndeplinit de sus, dar este rușinea ce provine din a avea posibilitatea de a atribui ceea ce s-a întâmplat Creatorului și a nu o face. Acest lucru este, de asemenea, aranjat pentru el de Creator, astfel încât el să atribuie totul Lui.

Întrebare: Ce s-ar întâmpla dacă dintr-o dată, as descoperi că am făcut ceva în urmă cu 20 de ani de care mă simt rușinat ?

Raspuns: Trecutul va va  revela teribile incalcari ale legii, trebuie să înțelegeti că totul a fost făcut de Creator, nu de tine. O persoană nu este de vina pentru nimic. Chiar și cea mai crudă persoană nu a făcut nimic de unul singur. Este totul aranjat astfel de Creator intenționat.

Întrebare: Ce este nobil pentru un cabalist ?

Răspuns: A fi nobil este a fi activ, a fi responsabil.

Întrebare: Cabalistul simte vreodată răzbunare sau furie ?

Răspuns: Un sentiment de răzbunare este o corecție. O persoană care se simte în mod natural furios atunci când  nu poate îndeplini corecțiile care depind de el, dar faptul că nu s-a corectat este aranjat în mod intenționat de către Creator. Un cabalist este o persoană care este într-o stare necorectata și, de fiecare dată,  se ridică de la ea la o stare mai corectata, așa că are toate aceste sentimente.

Intrebare: Este zgarcenia tipica unui cabalist ?

Răspuns: Dacă vă referiți la bani, el poate economisi bani pentru a cheltui pe diseminare.

Întrebare: Poate un cabalist fi necredincios ?

Răspuns: El are un set diferit de valori și astfel de lucruri nu sunt tipice pentru el.

Întrebare: Poate fi gelos ?

Răspuns: Gelozia este un atribut pozitiv, care motivează o persoană. Trebuie să dezvoltăm sentimentul de invidie față de cei care avanseaza mai repede și mai departe înainte pe calea spirituală.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 4/17/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: