Atunci când nu există educaţie

Întrebare: Sunt profesor de 30 de ani şi îmi este foarte dificil să găsesc un limbaj comun cu studenţii, care răspund cum vor ei. În plus, există un declin semnificativ în cultura şi responsabilitatea dintre tineri. Oferă înţelepciunea Cabala o soluţie fundamentală pentru asta?

Răspuns: Înţeleg ce caută oamenii, în special profesorii, care lucrează cu elevi sau studenţi.

Problema se află în metoda educaţională şi pedagogică, pentru că educaţia nu se realizează. Şi este rezonabil să presupun că nici tu nu o faci. Predai o anumită materie. Ce fel de oameni o studiază şi de ce ar trebui să o trateze normal? De ce ar trebui să fie politicoşi şi să nu răspundă în limbajul de jargon, convenţional?

Îţi vorbesc aşa cum vorbesc între ei şi ei presupun că este normal. Nu se simt ofensaţi, pentru că acest stil de a vorbi este normal pentru ei. Atunci de ce ar trebui să îţi vorbească ţie într-un mod diferit?
Nu există educaţie, iar şcolile nu educă copiii.

Ar trebui explicată natura umană cel puţin două ore pe zi, în grădiniţe şi în şcoli: caracterul ei, psihologia băieţilor şi fetiţelor, adolescenţilor, bărbaţilor şi femeilor, relaţiile dintre sexe şi relaţiile dintre tineri şi adulţi.

Dar totul ar trebui explicat din punct de vedere al naturii, cum este ea organizată, cum operează printre oameni şi cum trebuie să ne schimbăm toate impulsurile negative care ne-au fost date pentru a fi corectate.

Ar trebui să aşezăm copiii în cerc şi să discutăm cu ei toate problemele. Apoi sistemul de educaţie va deveni un sistem educaţional. Din nefericire, între timp, acesta nu există, iar în fiecare an vor continua să apară probleme în şcoli şi alte instituţii de educaţie.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed