Atunci nu vom vrea să distrugem nimic

963.1Întrebare: UNESCO a realizat un sondaj pe 15.000 de oameni din întreaga lume cu privire la problemele care preocupă cel mai mult populația planetei. Tinerii sub 35 de ani au reprezentat 57% dintre respondenți.

S-a dovedit că problema care îngrijorează cel mai mult omenirea este încălzirea globală și dispariția speciilor, atât a faunei, cât și a florei. Aproape 60% dintre respondenți au vorbit despre acest lucru. În al doilea rând au fost conflictele și violența. Al treilea a fost discriminarea și inegalitatea. Și al patrulea a fost lipsa de apă, hrană și adăpost.

Care crezi că este cea mai importantă problemă pentru umanitate?

Răspuns: Cum să existăm într-un mediu cald, amabil, susținător, încrezător pentru noi și copiii noștri. Trebuie să înțelegem cum putem, dacă nu să controlăm natura, atunci să ne controlăm pe noi înșine pentru a ne apropia de natură.

Întrebare: Atunci voi fi bine și la fel vor fi vecinii mei, rudele și toată lumea?

Răspuns: Sigur. Cel mai important lucru este să aflăm cauza numeroaselor conflicte care există între noi și între noi și natură. Motivul! Și atunci vom ști care este cel mai mare pericol pentru noi și ce să facem în această privință.

Întrebare: Care este motivul?

Răspuns: Imensa contradicție dintre noi, uriașul nostru egoism, care ne dezbină, ne separă, ne pune unul împotriva celuilalt și care nu ne permite să ne reunim și astfel să ne aducem pe noi înșine și întreaga lume din jurul nostru într-o stare echilibrată, bună.

Nu este altceva. Singura forță care strică totul în lume este egoismul uman. Să ne asigurăm că știm cum să o gestionăm.

Puteți vedea că, dacă ne îndepărtăm de un loc, cum ar fi la Cernobîl, spre exemplu, atunci totul se liniștește imediat. Nu sunt probleme și natura înflorește.

Dar dacă am putea elimina egoismul dintr-o persoană, nu ar mai rămâne nimic din el! Deci, nu ar trebui să ne gândim cum să-l eliminăm, ci cum să-l corectăm, astfel încât această forță să fie pozitivă și nu negativă.

Vedem cum o mamă are grijă de copilul ei. Adică oamenii pot face acest lucru în ciuda faptului că sunt egoiști, dacă au iubire pentru altul. Deci, trebuie doar să atingem iubirea pentru aproapele nostru. Asta-i tot.

Nu ucide nimic. Dimpotrivă, adaugă iubire aproapelui tău. Și atunci totul va fi în ordine. Nu vom vrea să distrugem nimic.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 12.04.21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed