Atunci, timpul nu va avea putere asupra noastră

760.4Comentariu: Se spune că nu putem scăpa de ticăitul constant al ceasului din capul nostru. Adică ne grăbim, rămânem în permanență fără timp, iar asta provoacă stres și tot felul de probleme.

Atunci, un călător a mers undeva în Atlanticul de Nord cu iahtul său și a început să se observe. Spune că primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și arunce ceasul.

Dintr-o dată a simțit că corpul se adaptează cu ușurință la existență în sincron cu natura. „Am simțit că fac parte din asta”, scrie el. „A fost ușor de înțeles ce moment al zilei era. A fost mai greu mai târziu, să mă întorc în lume. Sentimentul că fac parte din natură a dispărut încet.” Acum spune că vrea să se întoarcă acolo mereu. Să arunce ceasul și să se întoarcă, dar mereu ceva îl oprește.

Este posibil, fără a merge pe un iaht, să te eliberezi de această alergare, de timp, de ticăitul ceasului, cadranul, toate acestea? Este posibil să facem asta în lumea noastră? Eu, stelele și nimic altceva.

Răspunsul meu: Este bine. Romantic.

Întrebare: Când vorbiți despre ridicarea deasupra egoismului,, deasupra acestei lumi, vorbiți de fapt despre ridicarea peste timp?

Răspuns: Şi peste timp, dar aceasta este o ascensiune complet diferită.

Nu se poate exprima. Este atunci când simțurile voastre se deconectează de cele pământești și vă ridicați în aceste simţiri la rădăcina lor comună – mineral, vegetal și animal – și vă conectați cu Creatorul. Începeţi să simțiți rădăcina comună a naturii minerale, vegetale și animale.

Întrebare: Înseamnă că mă ridic deasupra naturii mele animale?

Răspuns: Dacă îți stabilești acest scop, atunci trebuie să te ridici deasupra naturii minerale, vegetale și animale din tine. În acest fel începi să simți că în principiu, aparții forței superioare de guvernare numită Creator.

În măsura în care ești inclus în Forța superioară, pierzi senzația de timp și spațiu, tot ceea ce este un atribut al lumii noastre. Există o singură Forță care umple totul.

Întrebare: Este aceasta, calea umanității – de a adera la această forță?

Răspuns: Da, dar desigur, nu în așa fel încât să trebuiască să mergem undeva în America de Nord.

Trebuie cumva să renunțăm puțin la lumea noastră, neascultând-o în ceva anume și să căutăm în schimb modul în care ne putem supune forței superioare a naturii. Atunci vom reuși.

Întrebare: Suntem în interiorul acestei forțe superioare?

Răspuns: Da, nu ieșim nicăieri dincolo de ea. Nu putem ieși, nu există nimic altceva.

Întrebare: Înseamnă că întreaga noastră muncă trebuie să înceapă să existe în conformitate cu ea? Această înțelegere se numește părăsire treptată a acestui timp?

Răspuns: Desigur.

Comentariu: Atunci persoana s-a descurcat bine. A dobândit ceva experiență până la urmă.

Răspunsul meu: Dar ce urmează? A scăpat de unele restricții ale lumii noastre. Și ce a primit? Nimic. Goliciunea.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/7/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: