Au trecut femeile Machsom-ul?

Intrebare: Pot femeile sa treaca Machsom-ul ( bariera care ne separa de spiritualitate)?

Raspuns:  Fara nici o indoiala! In istoria noastra, au fost multe femei care au existat in lumea spirituala. Strabunicile noastre, profetii femei, au fost printre noi pana la ultima generatie si speram ca in generatia noastrta va fi restaurata aceasta traditie.

Intrebare: Au fost aceste femei profeti, cabaliste?

Raspuns: Un profet este oricine vorbeste cu Creatorul si Creatorul este revelat cu ajutorul intelepciunii Cabala. Fara a fi Cabalist, este imposibil sa devii profet si sa ajungi la nivelul stramosilor nostri.

Toate aceste femei despre care ai citit in Tora erau iluminate spiritual si l-au simtit pe Creator. De exemplu, s-o luam pe Batya, a carei nume inseamna „fiica Creatorului” (Bet, Yod, Hey): Pe de o parte, ea era fiica Faraonului si, pe de alta parte, ea l-a crescut pe Moise. De unde erau femeile virtuoase care au crescut barbati ca si Moise?

Nu conteaza cat de mult credem ca lumea este condusa de barbati, istoria s-a dezvoltat multumita femeilor. Noi studiem in Cabala ca legatura dintre  gradele spirituale, starea anterioara si cea urmatoare se infaptuieste prin Nukva, Malchut a fiecarei Partzuf, a fiecarei trepte, partea feminina da mereu nastere unei stari mai avansate si conexiunea este transmisa de la partea feminina spre celelalte prin partea masculina. Este invers fata de cum are loc in lumea noastra.

Intrebare: Cum trec femeile Machsom-ul? La fel ca barbatii, sau in alt mod? Barbatii se unesc in grup, in iubirea prietenilor, dar femeile nu fac asta.

Raspuns: Femeile primesc garantia reciproca care este obtinuta prin barbati ca si forta a ecranului. Unirea lor nu poate fi ca si cea a barbatilor, caci fiecare femeie actioneaza individual. Ele au o forma diferita de unificare: prin barbati.

Se vede ca partea masculina nu poate obtine conexiunea dintre nivelele spirituale fara partea feminina, in timp ce aceasta din urma nu se poate uni fara ajutorul partii masculine. Astfel, Creatorul se aseaza exact intre partea feminina si cea masculina. Altfel, nu Il putem desvalui.

Moise a condus 600 000 de barbati afara din Egipt, intre 20 si 60 de ani, restul fiind batrani, femei si copii, a caror numar a fost de cinci ori mai mare decat cel al barbatilor si fara de care ar fi fost imposibil sa avanseze. Astfel, Cabala conduce spre corectarea factorului familie si anume femeia este cea careia Cabala ii garanteaza un viitor bun. .
Din  Kabbalah for Beginners, “Men and Women,” 10/14/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: