Auto-exprimarea liberă prin altruism

Deoarece toata natura, cu exceptia omului, isi implineste predestinarea si ca doar omul este creat opus naturii, omului i se da liber arbitru intr-un singur lucru – in auto-expresia libera a fiecaruia prin moduri de a face actiuni altruiste.

In Intelepciunea Cabala actul altruist este numit „ecranul si Lumina Reflectata”, in timp ce in viata de zi cu zi, altruismul pur si simplu inseamna daruirea fata de ceilalti. Libertatea de a alege a omului este sa se implineasca pe sine in daruirea fata de toti ceilalti.

Toata natura este bazata pe daruire si numai omul este opus ei, deoarece el este un egoist care vrea sa primeasca tot timpul si isi face calcule numai pentru propriul beneficiu. Prin urmare, i se da singura libertate de a alege: sa schimbe primirea in daruire. Nu sunt limite in asta si oricine o poate face. Omul este limitat numai in primire, insa in daruire este infinit.

Primirea si daruirea sunt singurele doua actiuni de care omul este capabil. Fie primeste conform naturii sale, supunandu-se instinctelor egoiste, ori se ridica deasupra egoismului sau si devine independent, facandu-si propriile calcule. De aceea se numeste liber arbitru, actiune libera sau existenta libera.

A fi „oameni liberi” inseamna a deveni un grup de oameni care sunt interconectati prin daruire reciproca. Singura cale de a evada din probleme si de a ne apropia de bine sunt actiunile altruiste prin care folosim puterea unitatii si sa obtinem corectia.

Este absolut esential pentru lumea moderna care gradual aluneca in haos. In curand vom vedea ca o asa ura si dispute vor izbucni in fiecare parlament incat va fi imposibil sa guverneze tarile. Pana la sfarsitul anului, lumea va arata foarte diferit.

Intrebare: Conform statisticilor, cei mai bogati 8 oameni din lume sunt la fel de bogati ca jumatate din populatia intregii lumi. In termeni ai altruismului lumesc, reiese ca acesti 8 bogati ar trebui sa-si doneze averea celor saraci?

Raspuns: Nu este vorba despre asta. Pana la urma, oamenii bogati si-au castigat averea conform legilor stabilite de societatea umana? Daca saracii ar fi fost in pantofii celor bogati, nu s-ar fi gandit ca este necesar sa-si imparta averea.

Insa lumea are nevoie sa inteleaga ca, daca vor sa mearga in directia corecta, se poate numai prin unificare si avem nevoie de educatia integrala pentru a obtine asta. In asemenea grupuri integrale, omul va primi forta buna, increderea si suportul.

Din partea a doua a lectiei zilnice de Cabaa din 19.01.2017 Lectie pe subiectul documentului de la Arosa

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: