Având grijă de corp și suflet

Michael LaitmanÎntrebare: Oamenii spun că adesea o persoană care a fost diagnosticată cu o boală în fază terminala și realizează că mai are doar câteva luni de trăit începe să se gândească la sensul vieții. Putem spune că moartea motivează o persoană să clarifice sensul vieții?

Răspuns: Bineînțeles. Acesta este motivul pentru care nu înțelegem moartea, dar paradoxal, o simțim cu mult timp înainte de venirea ei, un sentiment pe care animalele nu îl au. Animalele au o premoniție a morții care este mult mai evidenta că la oameni dar este și mult mai aproape de faza reală a morții.

Dacă nu ar fi moartea, oamenii s-ar comporta destul de diferit. În lumea materială toate calculele sunt făcute prin prisma morții. Dar acesta este un lucru rău, deoarece persona devine atașată de corpul sau animal.

Înțelepciunea Cabala, pe de altă parte, ne permite să urcăm deasupra corpului pentru a calcula lucrurile în mod independent. În momentul în care ieșim din corp și intrăm în fluxul etern al energiei, informației și Luminii, vom înceta imediat să luăm în considerare corpul.

Cu alte cuvinte, atât timp cât suntem în viață, trebuie să avem grijă de corp, pentru că vom efectuă anumite corecții în această viață prin el, dar având grijă de corp, practic să fie doar asta.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 15.11.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: