Avansând Inainte In Schimbul Falsei Serenități

Intrebare: Care este  indiciul conform căruia o persoană intr-adevar avansează de-a lungul celor trei linii și nu doar se înșeală, ca de exemplu  în cazul justificării precum careia  Creatorul exista în toate?

Raspuns: Indicația avansării este că persoana nu spune doar „mulțumesc lui Dumnezeu” in legatură cu orice, ci se află în situații în care nu poate identifica imediat Creatorul, deși un adevărat erou, care este deja ridicat in spiritualitate, Il identifică . Trebuie să ajungem la o corectare profundă, în scopul de a ne examina noi înșine în mod constant și a avea puterea de a mulțumi Creatorului pentru toate cele  rele, ca si pentru toate cele bune.

Până atunci, există un drum lung, se trece prin multe stări. Uneori, o persoană se află într-o stare in care nu poate fi de acord cu Providența superioară, nu o doreste si nu o acceptă. Linia stângă este descoperită și în ea „Faraonul”, răul, începe să vorbească.

Trebuie să alocăm timp pentru ca tot răul despre care vorbește Tora  sa fie revelat în noi, toate păcatele. Atunci când o persoană intră într-o astfel de stare de păcat, el spune exact ceea ce Tora ne spune: „Cine este Creatorul ca sa  trebuiască să ascult de El?” Persoana blesteama Creatorul, și ia locul tuturor răufăcătorilor celebrii: ” Bil’am , Balac, Haman, deoarece el trebuie să descopere totul din  linia stanga.

Dacă el intră linia dreapta de la început, nu pentru a  „salva rănile cu miere”, dar, în scopul de a avansa, atunci părăsește linia de stânga. Apoi, el gestionează cele două linii. În caz contrar, acesta nu este numita linia dreapta, ci doar o stare de seninătate. O linie este ceva care este limitat in ambele părți.

Din partea intai a lectiei Daily Kabbalah Lesson 10/17/12Shamati nr11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: